Ribera o baražu sa Srbijom: Očekivao sam najgore - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ribera o baražu sa Srbijom: Očekivao sam najgore

Ribera o baražu sa Srbijom: Očekivao sam najgore

Marko Marjanović
0 komentar

Ne žali sa samo rukometna Srbija na volju kuglica u Kelnu, već i Španija. Ove dve reprezentacije ukrstiće koplja sredinom maja u okviru baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo 2025.

Dok „Orlovi“ čekaju novog selektora, „Furija“ se priprema za Olimpijske kvalifikacije, koje su već u martu. Nakon debakla na EHF Euro 2024,  Španci će pokušati da, u konkurenciji Slovenije, Brazila i Bahraina, zauzmu jedno od prva dva mesta koje vode na najveću smotru sporta.

S toga nije iznenađenje što selektor Đordi Ribera još uvek nije stavio mečeve sa Srbijom u prvi plan. Ipak, u intervjuu za „Marku“, kaže da je Srbija najteži protivnik iz drugog šešira, i da je upravo nju i očekivao.

-S obzirom na sreću u poslednje vreme, očekivao sam najgore. Žreb je uvek vrlo ciljan, i uvek neke ekipe profitiraju, druge trpe. Ne može da se govori o pravdi ili nepravdi jer njih stvarate sopstvenim rezultatima – izjavio je predani stručnjak u svom stilu.

Sa ovom generacijom napravio je sjajne rezultate, iznad svih očekivanja. Dva puta zaredom je osvojio Evropsko prvenstvo, a malo je falilo do trećeg, pošto je u finalu EHF Euro 2022 poražen od Švedske golom iz sedmerca po isteku vremena.

EHF Euro 2024 je ubedljivo najgore izdanje reprezentacije u Đordijevoj eri, ali, on smatra da takav neuspeh iziskuje radikalne mere.

Ne mora sve da se menja zbog jednog lošeg rezultata – rekao je Ribera, i najavo da se sastav nacionalnog tima neće puno menjati za predstojeće izazove.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball