RK Zagreb predstavio Šoštarića: Iznenadio me poziv, cilj je proći grupu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa RK Zagreb predstavio Šoštarića: Iznenadio me poziv, cilj je proći grupu!

RK Zagreb predstavio Šoštarića: Iznenadio me poziv, cilj je proći grupu!

Nenad Šoštarić promovisan u novog trenera RK Zagreb.

Marko Marjanović
0 komentar

Novi trener rukometaša Zagreba je Nenad Šoštarić.

Iskusni stručnjak koji je zaokružio svoj mandat na klupi ženske reprezentacije Hrvatske sa kojom je i osvojio bronzanu medalju na EHF EURO 2020 u Danskoj, predstavljen je na konferenciji za medije u Trofejnoj sobi sportske dvorane Trešnjevka pred meč sa Eurofarm Pelisterom u četvrtak.

Poziv rukometnog kluba Zagreb za mene je iskreno bio iznenađenje. Nisam to očekivao, ali drago mi je da sam tu. S jedne strane ovo je iskorak, a s druge zatvaranje jednog životnog kruga jer ovo je klub u kojemu sam se ja i počeo baviti rukometom. Rukometni klub Zagreb institucija je hrvatskog sporta. Raditi ovdje veliki je izazov, ali i velika odgovornost. Ulazim u ovaj projekt otvorenog srca, s jednom ogromnom željom da mi svi zajedno postignemo što bolji rezultat. U sport ne postoji „JA“, postoji samo „MI“ i u krajnjoj liniji jedino se tako i možemo nadati nekom rezultatu. Andrija Nikolić i ekipa odradili su odličan posao, a mi sada moramo svi zajedno nadograđivati na tu bazu. Cilj je proći grupu, nema tu zavaravanja. Moramo unijeti svu energiju i emociju u ovo što radimo i ja zaista vjerujem da se može dosta toga napraviti“ – rekao je Šoštarić.

Prethodno se javnosti obratio sportski direktor kluba, Damir Bičanić.

Prije nego što predstavimo novog trenera, ja bih se htio osvrnuti na događanja u i oko kluba u posljednjih 25 dana. Nakon poraza od THW Kiela, kada smo bili u lošoj poziciji, klupu je preuzeo Andrija Nikolić i ovom prilikom želim mu se zahvaliti na dobro odrađenom poslu, posebno u utakmicama Lige prvaka gdje je momčad u tri susreta uzela i tri boda. Trenutno smo u dobroj poziciji i na putu ka ostvarenju našeg primarnog cilja, a to je prolazak skupine Lige prvaka. Osim trenera Nikolića, želim pohvaliti i našu ekipu koja je odlično odradila spomenuti period. Nije riječ ovdje samo o vrijednim bodovima, već i o jednoj borbenosti i energiji koju su pokazivali u zadnja tri tjedna. Njihove nastupa na terenu prepoznala je i publika koja nas je nagradila u vidu dolaska većeg broja navijača.

Moram se posebno zahvaliti nekim ljudima u klubu koji su u tom periodu potegnuli još jače i koji su čak izašli iz okvira nekakvih svojih funkcija i stavili se na raspolaganju našoj prvoj ekipi. To su u prvom redu naši najiskusniji igrači poput kapetana Gojuna, Ivana Čupića i Timura Dibirova koji su puno pomogli Andriji na treninzima i video analizama. Također, naš glavni menadžer Božidar Jović koji se iz ureda spustio na klupu kako bi pomogao u vođenju utakmica. Mislim da ste svi mogli vidjeti onaj zadnji time out na utakmici s Aalborgom. Dakle cjelokupna ta jedna situacija u zadnjih dvadesetak dana nas je dovela u ovu poziciju u kojoj se nalazimo, a ona je dosta dobra – kazao je sportski direktor Bičanić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball