Balkan-Handball.com

Roberto Parondo sa Egiptom u Srbiji pred borbu za Tokio: Biće to velika utakmica sa Tunisom!

OGNJEN BORJANOVIĆ

U četvrtak u Inđiji igrala se prijateljska utakmica između Makedonije i Kuvajta, a priliku da gleda neke od svojih bivših igrača iz vremena kada je bio trener velikog Vardara, ali i selektor Makedonaca iskoristio je Španac Roberto Garsija Parondo. Put ga je doveo u Srbiju gde će u subotu i nedelju njegov Egipat odigrati prijateljske utakmice sa domaćinom. Prilika se ukazala da španski stručnjak u razgovoru za Balkan-Handball.com prokomentariše događaje koji slede, borbu za afričku krunu i Evropsko prvenstvo, u godini na izmaku u kojoj je popeo na vrh Evrope sa skopskim Vardarom.

Gospodine Parondo, očekuju Vas dve prijateljske utakmice sa Srbijom. Šta očekujete od tih utakmica, budući da se vi pripremate za Afričko prvenstvo, koje je ujedno i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre? Šta mislite o reprezentaciji Srbije?

-Mi se pripremamo za Afričko prvenstvo koje se igra u januaru. Isto je i sa Srbijom koja se sprema za Evropski šampionat, to su prijateljske utakmice. Želim da vidim koliko mogu moji igračima da probam stvari sa treninga i popravim greške. Ovo nije utakmica za dva boda, bitno je da se pripremimo. Želim da pripremim svoju ekipu. Kao i uvek Srbija ima odlične igrače. Oduvek se u Srbiji igrao dobar rukomet, imate dobru rukometnu tradiciju i mislim daje to dobra ekipa.

Kao što smo spomenuli očekuje vas u januaru jako bitan turnir, šta očekujete?

-Jeste, počinje Afričko prvesntvo. Mi igramo u Tunisu, ako se sastanemo sa njima biće to velika utakmica. U Africi su Tunis i Egipat najbolje ekipe. Imamo taj hendikep da igramo na njihovom terenu, ali idemo tamo da se borimo i damo sve od sebe. Nadam se da ćemo pobediti i kvalifikovati se za Olimpijske igre.

U isto vreme očekuje nas i Evropsko prvenstvo. Ko su po Vašem mišljenju favoriti?

-Teško je reći bilo šta o Evropskom prvenstvu. Ima šest ili sedam ekipa koje imaju isti ili bar sličan kvalitet. U tih 15 dana, ekipa koja bude samo malo bolja osvojiće. Francuska, Danska, Švedska, Norveška, Hrvatska, Španija…svi oni mogu da osvoje. Ima tu reprezentacija koje u poslednje vreme nemaju baš dobre rezultate, kao što su Srbija, Slovenija, Rusija, Mađarska…za mene to su izuzetno jake selekcije i mislim da imaju dobre timove i igrače. U Evropi je najbolji rukomet i to je ono što je važno – zaključio je Parondo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *