Balkan-Handball.com

HANDBALL-PLANET: Roberto Garsija Parondo najbolji trener na svetu u 2019 godini

Tradicijalno, več godinama unazad, renomirani rukometni portal „Handball planet“ organizuje glasanje za najbolje u godini koja je na izmaku. Nakon što je Mikel Hansen proglašen za najboljeg rukometaša planete 2019, red je došao i na rukometne stručnjake –  glasovi publike i žirija kažu da je trener godine Roberto Garsija Parondo. 

Španski stručnjak, koji je trenutno selektor Egipta, ostaće upamćen po neverovatnoj sezoni koju je imao sa Vardarom. Makedonski velikan je po drugi put u svojoj istoriji došao do titule šampiona Evrope, a ove, 2019. godine, na još magičniji način nego dve godine ranije. Bajku iz Kelna, verujemo, da svi dobro znate, ali treba istaći da je Parondo zajedno sa Skubeom, Stojilovim i drugovima uz velike probleme sa finansijama i povredama uspeo da se popne na krov Evrope.

Žiri koji je doneo odluku sastojao se od 22 novinara iz Sveta, ali i svih ljubitelja rukometa koji su glasali na portalu „Handball planet“, a činili su poslednjeg člana komisije.

Prethodni pobednici bili su Patris Kaneje (2018), Raul Gonzales (2017), Dagur Sigurdson (2016 i 2011), Klod Onesta (2015), Ljubomir Vranješ (2014) i Alfred Gislason (2012-2013).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *