Roganović nakon žreba: Moglo je lakše, moglo je teže, ali imamo šansu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Roganović nakon žreba: Moglo je lakše, moglo je teže, ali imamo šansu!

Roganović nakon žreba: Moglo je lakše, moglo je teže, ali imamo šansu!

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Crne Gore nije bila u naročitoj milosti žreba za grupnu fazu predstojećeg Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. 

„Lavovi“ su smešteni u Grupu A sa Slovenijom, Danskom i Makedonijom. Mečevi ovog skupa igraće se u Debrecinu, a plasman u narednu fazu obezbediće po dve ekipe.

Selektor Crnogoraca Zoran Roganović, ovako je prokomentarisao žreb:

-Rivali u grupi su veoma teški, moglo je da bude lakše, ali i teže, a cilj Crne Gore ostaje plasman u glavnu rundu.Imali smo priliku da igramo protiv svih timova koji će nam biti rivali u grupi. Dobili smo veoma tešku grupu, slična je onoj u kojoj smo bili i na prethodnom Evropskom prvenstvu u Gracu. Biće teško protiv renomiranih protivnika, moglo je da bude i lakše, ali i teže. O tome međutim, ne treba da trošimo previše riječi, već da se spremamo psihički, a onda i taktički i fizički za ono što nas očekuje. Moramo da nađemo način da prođemo grupu, da odemo u glavnu rundu i mislim da imamo šansu protiv ovih rivala. Ukoliko prođemo u glavnu rundu, biće nam lakše nego u grupnoj fazi, ali znamo da je prioritet da napravimo korak više i da prvo prođemo grupu. Svi rivali su jaki, mnogo puta su bili i u završnici velikih takmičenja, tako da nećemo kalkulisati da možda odaberemo jednog protivnika koji je najjači i da se štedimo u tom duelu. Moramo da tražimo šansu protiv svih timova u grupi i za to ćemo se spremati već od ljeta– kazao je Roganović.

Takmičenje je na programu od 13. do 30. januara.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball