Branko Vujović: Nismo ih potcenili, pobedili su jer su bili opušteniji! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Branko Vujović: Nismo ih potcenili, pobedili su jer su bili opušteniji!

Najefikasniji igrač Crne Gore na 15. Evropskom prvenstvu, Branko Vujović, fenomenalno je počeo meč sa Holandijom, brzo dao četiri gola, i zajedno sa mladim Čepićem i golmanom Simićem vodio tim do +4 sredinom prvog poluvremena.

Međutim, od tada je sve krenulo na holandsku vodenicu. Promašeni ziceri, izgubljene lopte i nemoćna odbrana (čemu je, naravno, doprineo i protivnik) odveli su Crnogorce do drugog poraza na turniru, prvog u drugom krugu.

Sjajni desni bek je ovako video uzroke poraza. 

-Bili smo borbeni, ali kao da nije bio naš dan. Dolazili smo u dosta situacija za šut, ali smo razbranili golmana, a u odbrani nismo imali sigurnost kao do sada. Kada smo svi nesigurni, bojimo se da šutnemo, da uđemo u kontakt, da ne napravimo grešku, a to nas je dosta koštalo.

Potpuno neočekivano, heroj pobede Holanđana postao je njihov četvrti, a možda i peti golman po hijerarhiji, Tajs Van Lojven.

-Nismo nikoga potcenjivali, znali smo da je Holandija odlična ekipa. Nismo ni golmana, došao je danas, branio bez pritiska, jer niko nije očekivao da odbrani preko pet lopti, a na kraju je bio igrač utakmice. Tako bude kad neko igra bez pritiska, da mu niko ništa neće reći, jer se ne očekuje ništa. To je bio njegov plus.

Da bi ostala u igri za polufinale, Crnoj Gori je neophodna senzacijonalna pobeda nad Francuskom u ponedeljak.

-Nemamo vremena da žalimo za ovom utakmicom, moramo da se spremimo za sledeći meč, iako ostaje veliki žal za propuštenom šansom za dva boda – zaključio je desni bek Vive Kielcea.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *