Rukomet na pesku dobio prve šampione Mediterana! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Rukomet na pesku dobio prve šampione Mediterana!

Rukomet na pesku dobio prve šampione Mediterana!

zika.bogdanovic
0 komentar

U Peskari su u toku I Mediteranske peščane igre na čijem programu se nalazi i Rukomet na pesku, koji je po broju takmičara i najbrojnija sportska disciplina. Mediteranske igre traju do kraja nedelje ali su sinoć borbama za medalje završeni mečevi u Rukometu na pesku trijumfom Italije u ženskoj i Tunisa u muškoj konkurenciji.

Italijanke su u finalu bile bolje od Grčke rezultatom 2:0 (16:6, 13:9), a Tunišani su sa 2:1 (12:9, 13:14, 14:12) savladali srebrne Kiprane. Kod devojaka, bronza ide selekciji Turske, koja je osvojila medalju istog kvaliteta i u muškoj konkurenciji (pobede nad Grčkom, odnosno Tunisom).

Pored debitanskog učešća Rukometa na pesku na jednom Mediteranskom multisportskom događaju, još je značajnija činjenica da je prikazani kvalitet bio na vrlo visokom nivou, a posebno raduje učešće nekih novih selekcija poput Malte, Alžira i Albanije, kao i povratak Slovenaca među selekcije koje nastupaju u ovoj dinamičnoj sportskoj igri koja će se od 2018. godine naći na programu Olimpijskih igara mladih.

Utakmice je moguće pogledati na web sajtu Igara, a mi smo za vas odvojili utakmice Grčke i Tunisa u ženskoj –  https://www.youtube.com/watch?v=dkIvWtdLztc , kao i Tunisa i Turske u muškoj konkurenciji – https://www.youtube.com/watch?v=ta0GKcVrlDE

X.Q

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball