Balkan-Handball.com

RUKOMETNA FEŠTA NA OBALI JADRANA: Veterani sa svih krajeva sveta stižu u Omiš!

Nakon godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa, ponovo je u žiži Svetski Kup veterana u Omišu! Četvrta edicija takmičenja o kojem se dobar glas preneo na sve krajeve sveta, trebalo bi da dobrano nadmaši sve tri prethodne, ako se uzme u obzir spisak učesnika, odnosno zemalja iz kojih dolaze na bajkovitu obalu Jadrana.

Od 9. do 12. septembra, živopisni gradiš Omiš kraj Splita biće domaćin euforičnim rukometnim veteranima iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovačke, Poljske, Rumunije,Ukrajine i Brazila. Mečevi muškaraca i dama u pet starostnih kategorija (tri muške i dve ženske), kao i prethodnih godina igraće se pod svodovima velelepne dvorane „SC Ribnjak“.

Projekat neumornih rukometnih entuzijasta Marija Čaljkušića i Žike Bogdanovića rođen je 2017. godine, kada je i održano premijerno izdanje. Od tada, uz veliki organizacioni, smeštajni, insfrastrukturni i sadržajni napredak, kroz Svetski Kup veterana prodefilovalo je više od 200 ekipa, odnosno 3.000 učesnika iz Evrope, Azije, Južne i Centralne Amerike. 

Učesnici će ponovo biti smešteni u hotelu na samoj obali mora, a „event team“ takmičenja organizovao je brojne propratne aktivnosti, koje boravak gostima učine nezaboravnim, o čemu najbolje svedoče video i foto materijali sa oficijalne fejsbuk stranice turnira.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *