Sada i zvanično: Mikel Hansen završava karijeru na leto! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Sada i zvanično: Mikel Hansen završava karijeru na leto!

Sada i zvanično: Mikel Hansen završava karijeru na leto!

Marko Marjanović
0 komentar

Sada je i zvanično. Kao što su danski mediji juče najavili, Mikel Hansen je na današnjoj konferenciji za medije u Olborgu objavio da igra svoju poslednju sezonu. Završiće igračku karijeru nakon Olimpijskih igara u Parizu, baš kao i njegov najveći rival, jedno vreme i saigrač, Nikola Karabatić. 

-Već skoro 20 godina imam privilegiju da živim od sporta koji volim. Predstavljao sam neke od najvećih klubova na svetu. Uvek sam govorio da želim da prestanem onog dana kada više nema radosti i posvećenosti. I dalje ima, ali takođe mislim da sam došao do trenutka gde mogu da osetim da postoje druge stvari koje me privlače. Zbog toga osećam da je ovo leto savršeno vreme za kraj karijere. Uvek ću imati ogromnu ljubav prema sportu. Mislim da to niko neće dovoditi u pitanje – rekao je Hansen.

Dodao je da je njegovo „NE“  definitivno i da ne postoji šansa da se predomisli. Zahvalio se supruzi, roditeljima, braći i sestrama, trenerima, fizioterapeutima i saigračima. Imao je zvaničan ugovor sa Olborgom do leta 2025. godine, ali ga neće do kraja odraditi.

Olimpijski turnir u Parizu biće njegov „poslednji ples“, naravno uz preduslov da ga selektor Jakobsen pozove u reprezentaciju, što ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, uprkos činjenici da poslednjih nedelja ne igra za klub (razlog nepoznat).

Uskoro se očekuje njegov povratak na teren pošto počinje plej-of danskog prvenstva, a bliži se i četvrtfinale Lige šampiona, u kojem će 99,99% rival biti tim Vesprema.

Sa repezentacijom je osvojio zlato na svim velikim takmičenja, a u klupskoj riznici mu nedostaje pehar namenjen osvajaču Lige šampiona. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball