Savršena Budućnost nokautirala Vardar! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Savršena Budućnost nokautirala Vardar!

Savršena Budućnost nokautirala Vardar!

zika.bogdanovic
6 komentari

Nokaut u „Pap Laslo“ Areni. Ako smo prošle godine gledali jedan od najneizvesnijih duela u istoriji ženske EHF Lige šampiona u polufinalu, maj 2015. godine će ostati upamćen kao momenat apsolutne dominacije podgoričke Budućnosti nad skopskim Vardarom 27:17 (14:9). U polupraznoj dvorani u Budimpešti, sve je bilo jasno posle 50 minuta, kada je Dragan Adžić već mogao da počne da razmišlja o protivniku u finalu – norveškom Larviku.

BUDUĆNOST – VARDAR 27:17 (14:9)
Budućnost: Voltering 14 odbrana, Mehmedović 3, Neagu 7, Petrović 7 (3), Knežević 4, Bulatović 1, Bizdra 1, Cvijić 3, Despotović 1
Vardar: Suslina osam odbrana, Lazović 1, Penezić 4, Sokač 3(3), Radičević 2, Dembele 1, Lekić 4, Lejno tri odbrane, Ihnjeva 2
KRETANJE REZULTATA: 3:1 (7.) 6:3 (14.) 11:7 (23.) 12:9 (28.) 16:12 (35.) 19:14 (46.) 23:14 (49.) 26:16 (54.)
Igračica utakmice: Klara Voltering

Od samog starta je prepoznatljiva odbrana Budućnosti predvođena sjajnom Klarom Voltering među stativama pravila probleme napadu Vardara. Odbrana i jaka polukontra, uz maestraelne, Kristinu Neagu i Milenu Knežević, napravili su razliku, tako da je već u 14. minutu Indira Kastratović morala da zatraži tajm-aut pri vođstvu Crnogorki – 6:3.

Rešenja nije bilo. Igra sa pivotmenom nije postojala, jer su Cvijić i Lazović „pojele“ Althaus, šuteve sa krila lako je zatvarala fantastična Nemica među stativama, dok su samo intervali Penezić, odnosno, Lekić, bili nedovoljni za ozbiljniji otpor.

Najbliže su Vardarke bile na -4 početkom drugog dela, ali dva pokušaja da smanje na tri gola, osujetila je Klara Voltering, branivši zicere Penezić i Radičević.

Tajm-aut u 46. minutu pri rezultatu 19:14, označio je i kraj otpora Vardara. Raspala se igra tima dvojca Pitlik-Kastratović, nije bilo energije ni rešenja, a dva brza gola Dragane Cvijić, završili su priču oko pobednika – 23:14, posle 49 minuta igre…

Možda vam se dopadne

6 komentari

Maki 09/05/2015 - 19:06

Gde je sad velika andreA lekic????

Odgovori
klupa?!?! 10/05/2015 - 00:33

Ako je to normalno,da se sa tolikim parama i „zvezdama“ gubi od laipziga,dinama,turingena i 10razlike u polufinalu onda ja stvarno ne znam sta je normalno…i Indira i Pitlih u paketu mrs iz Vardara!!!!

Odgovori
The Božo 10/05/2015 - 09:34

A kako da nije normalno druže. Misliš da je dovest igračka imena dovovoljno? Indira je dobar trener ali nije odličan. Pitlick je samo unio haos. Znači nijesu ni igračice ni Indira krivi jer za pravljenje sistema treba vremena i znoja. primjer su ti i Đer i Budućnost. Bez osmišljenog sistema igre Polu-Finale je maksimum i treba da skaču od sreće zbog toga. Osim toga projekat Vardar uništava makedonski ženski rukomet. U Vardaru imaš samo 2 makedonke u rosteru od 16 igračica.
Pa više igračica je Budućnost stvorila za taj Vardar (Radičević, Klikovac i mala Itana Grbić) nego što je Vardar uspio da napravi.
Samsonenko nije uložio pare u sistem, u stvaranje igrača nego, u stvaranje trenera itd; nego onako nasilnički htio da uzme trofej čisto novcem. Bojim se da je to nagrdilo makedonski ženski rukomet.
Evo ti i jedan fakat najzastupljenija nacionalna selekcija na Final 4-u je crnogorska (Larvik-1, Vardar-3, i ostalo iz Budućnosti). A ŽRK Budućnost sa budžetom kao HC Liepzig. Pa ti sad viđi koliko je para bačeno u Vardar čisto za Samsonenkovo bahaćenje

Odgovori
ranko 11/05/2015 - 22:21

Nažalost, tačna je jedino konstatacija, da matematički zbir pojedinačno kvalitetnih igrača ne mora garantovati uspešnu kombinaciju i uspešan tim.To je primer Vardara.Ako hoćemo, da budemo pošteni za igrače Vardara su sledeće činjenice tačne:
1.Tim igra bez pivota.Althaus to više nije odavno.Samo u kmbinaciji sa Bojanom Petrović u svoje vreme je bila relativno uspešan pivot.Nažalost, ona ne može da uhvati loptu koju uporno juri.Nikada nije pregradila zonu i za nju nažalost nema mesta u ekipi koja cilja ligu šampiona.Da li je ona akvizicija Samsonenka, to je manje verovatno.
2.Za golmane se nezna ko je prvi golman.Ovo je loše za Lejno, jer Suslina započinje svaku utakmicu bez obzira na formu ili ne.Ovo je izuzetno loše za ekipu i samopouzdanje igrača.Pošteno govoreći,Suslina je svoj maksimum već odavno prevazišla ali je tu po drugom meni nepoznatom osnovu.
3.Bekovska linija Penezić,Lekić i Varlec su već jednu sezonu odigrale u Krimu i tada se videlo da to nikako ne ide.Penezić nikada nije bila timski igrač i tu se ništa ne menja.Ona ima blanš kartu da radi šta hoće po osnovu toga što daje najviše golova.Ona jednostavno guši razvoj igre.Andrea u tom slučaju postaje bezvredan igrač koji samo pokušava održati neki tempo.Barbara hoće ali nažalost ne može i nezna da igra na nivou osrednjeg desnog beka.Sve ovo za bekovsku liniju se videlo očigledno samo to nije videla Indira i Pitlik.A možda su i videli a ćute iz nepoznatog razloga.
4.Krila su ovu sezonu odigrala ispod jednog proseka za igre u ligi šampiona.Forma Dembele je u konstantnom padu, tj. na početku takmičenja je bila u odličnoj formi da bi u fajnal foru mašila redovno zicere.Jovanka ne igra standardno i njena forma je pod znakom pitanja.U odnosu na prošlu sezonu, forma joj je upola lošija.Ona nema adekvatnu zamenu a Dembele sigurno ima u Maji kojoj se ne daje šansa.
Treneri su apsolutno zbunjujuća priča i deluju zbunjujuće na igrače.Ko je tu odgovorno lice na mestu trenera, Indira ili Pitlik? Ova kombinacija je osudjena na propast a to će i vreme pokazati.Zaista smešno izgleda da dva trenera istovremeno daju različita upustva igračima i ja zato mislim, da su ovi rezultati najvećim delom posledica žestokog neprofesionalzma u klubu koji ima aspiracije za osvajanje lige šampiona.
Sa ovakvim timom i stručnim štabom, svake sledeće godine, biće sve lošiji i lošiji.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball