Balkan-Handball.com

Senzacija: Alborg odneo bodove iz Vesprema!

Danski Alborg nas je, nakon tri uzastopna poraza, podsetio ko je hit dosadašnjeg takmičenja u EHF Ligi šampiona. Skandinavci su napravili podvig slavivši na možda i najtežem gostovanju u Evropi, i nanevši prvi poraz Vespremu – 30:32 (16:19).

Alborg je startovao sa četiri trijumfa, ali je onda usledila serija mečeva sa brutalno teškim rivalima – porazi od Kila, Barselone, Vesprema kod kuće, kojem se danski prvak potom revanširao u Mađarskoj, na opšte iznenađenje.

Od kada su poveli sa 3:2, gosti nisu ispuštali prednost do samog kraja, a tokom prvog dela imali su čak i plus sedam (14:7, 15:8). Na samom početku nastavka, Vesprem je u dva navrata prišao na gol zaostatka, ali se autsajder ponovo odvojio na 23:18 u 48. minutu. 

Smogli su izabranici Davida Davisa snage za još jedan nalet, prišli na 30:31 u samoj završnici golom Fatija, ali je sjajni Jul-Lasen otklonio poslednju dilemu.

Vesprem se nalazi na drugom mestu grupe B sa učinkom od pet pobeda, jednog remija i jednog poraza. Iznad njega je Barselona sa svih šest trijumfa ( u četvrtak dočekuje Kil), a ispod vodećeg dvojca je Alborg sa pet pobeda i tri poraza.

Veszprem – Aalborg Handball 30-32 (16-19)

Veszprem: Petar Nenadić 6, Vuko Borozan 6, Andreas Nilsson 5, Rasmus Lauge 5, Yahia Omar 3, Gasper Marguc 2, Kentin Mahe 1, Rogerio Moraes 1, Kent Tönnesen 1.

Aalborg: Buster Juul-Lassen 9, Henrik M. Jensen 6, Rene Antonsen 4, Lukas Sandell 3, Nikolak L. Christensen 3, Magnus S. Jensen 3, Andreas Holst 1, Jonas Samuelsson 1, Felix Claar 1, Mads Christiansen 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *