Andreas Volf odveo Kielce u novo finale Lige šampiona! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Andreas Volf odveo Kielce u novo finale Lige šampiona!

Andreas Volf odveo Kielce u novo finale Lige šampiona!

Marko Marjanović
0 komentar

Još jedna drama u Kelnu! Nakon što je Magdeburg u epskom okršaju srušio Barselonu, u završnu predstavu ove edicije EHF Lige šampiona plasiralo se i Barlinek Industria Kielce, i to drugu godinu zaredom. Poljski šampion je u uzbudljivoj završnici savladao Pari Sen Žermen 25:24 (16:14). 

Heroj pobednika bio je Andreas Volf, koji je 20 sekundi pre kraja odbranio zicer Luku Steinsu. Delovalo je tada da je priča završena, ali su „Sveci“ pet sekundi pre kraja osvojili loptu i izborili još jednu priliku, doduše nimalo izglednu. Šutirao je Prandi iz velike udaljenosti, lopta je posle bloka Karaleka promenila smer, ali i postala prespora kako bi se savladao Nemac, koji je novom intervencijom otklonio poslednju dilemu.

Većim delom utakmice, ekipa Talanta Dujšebaeva bila je u vođstvu, najviše tri razlike, ali je PSŽ serijom 4:0 sredinom nastavka uspeo da preokrene. Ipak, odmah je šampion iz 2016. uspeo da vrati minimalno preimućstvo, koje je igrom gol za gol zadržao do samog kraja. 

Petnaest sekundi pre ulaska u poslednji minut, Karačić je iznudio sedmerac, a Morita ga pretvorio u, ispostaviće se, odlučujući pogodak. Nenadić i Prandi su podelili po poluvreme – Francuz je dobio povrerenje u drugom, ali je, uprkos nekoliko dobrih poteza u golova, postao tragičar uz Steinsa. Pre pomenutog gola Morita, Parižani su imala napad za vođstvo, a Prandi ga je upropastio vrlo nezrelim potezom, lošom selekcijom šuta u ranoj fazi napada.

Na kraju, Endi Volf je bio taj koji je napravio razliku, iako statistika ne govori tako. Imao je 12 odbrana, koliko i Palička na drugoj strani, a Šveđanin je pritom imao potporu u vidu dve intervencije Grina. U ključnim trenucima duela, „Nemački Vuk“ je branio. 

Njefikasniji u pobedničkim redovima bio je Aleks Dujšebaev sa šest golova, jednim više od Karaleka. Četiri je dao Morito, tri Šićko a dva Karačić. Na drugoj strani, šest Steins, po četiri Krištopans i Prandi, tri Šipšak. Petar Nenadić je jednom pogodio. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball