Šime Ivić posle PSŽ-a: Sve je u moći ponavljanja - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Šime Ivić posle PSŽ-a: Sve je u moći ponavljanja

Šime Ivić posle PSŽ-a: Sve je u moći ponavljanja

zika.bogdanovic
0 komentar

Najbolju partiju u dresu Celja PL ove sezone u EHF Ligi šampiona pružio je mladi hrvatski as Šime Ivić u duelu sa Pari Sen Žermenom. Osam golova, mnoštvo asistencija i izraženi voljni momenat i u fazi odbrane, doprineli su da “barabar” sa Nikolom Karabatićem, 22-godišnji Splićanin ponese epitet igrača utakmice:

– Kada daš sve od sebe nikada ne možeš biti razočaran. Bilo bi fenomenalno da smo uspeli da pobedimo ovakvu ekipu, ali šta je, tu je. Naši ziceri i njihov kvalitet su presudili. Ekipe poput Pariza imaju moć ponavljanja, ponavljaju stvari na visokom nivou i idu napred. To je izazov za mlade ekipe kakva je Celje, da gluposti svede na minimum i drži ovakav nivo. U takvoj situaciji osvajali bismo lakše bodove u EHF Ligi šampiona – kaže desni bek tima, koga već u sredu čeka novi rival u EHF Ligi šampiona – Kil u gostima:

– Imamo dosta problema, sa Zarabecom i Lukom, ali moramo, kao i do sada, biti ekipa. Ne smemo da tražimo opravdanja, već način da nastavimo na ovakvom nivou i pokušamo da pobeđujemo.

Da li ostaju šanse za TOP 16 ako se ponove ovakve partije kod kuće?

– Pariramo, ne pobeđujemo, kao što je to uradio Zagreb protiv Kila. Ovu utakmicu moramo ostaviti iza nas, nema vremena za opuštanja, utakmica je svaka tri dana. Pre neki dan sam čuo podatak da sam u jednom trenutku protiv Flensburga bio najstariji igrač Celja na terenu, i to sa 22 godine. Mladi smo, ali nismo večno mladi. Trudimo se, radimo, odlično je u klubu. Verujem da ćemo osvojiti neke bodove i prići bliže TOP 16.

Da li će Šime uspeti da ponovi ovakvu igru, kakvu smo videli protiv Parižana?

– Verujem da će biti prilike, da ću igrati. Kada već pričamo o moći ponavljanja, evo ga Nikola pored mene, cilj svakog igrača je da postane kao on, da svaki put igra na visokom nivou. Doći na taj nivo i što duže ostati na njemu.

Gde su ti bodovi, gde leže najveće šanse?

– Neke šanse smo već propustili. Realno je da se borimo za bodove u Zagrebu i Plocku ako budemo igrali kao protiv Pariza. Idemo napred – rekao je Šime Ivić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball