Skinut prvi teret: Norvežani rešili Argentinu, četvrtfinale na vidiku - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Skinut prvi teret: Norvežani rešili Argentinu, četvrtfinale na vidiku

Skinut prvi teret: Norvežani rešili Argentinu, četvrtfinale na vidiku

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Norveške je oprvadala ulogu favorita protiv Argentine 27:23 (13:12) u meču trećeg kola grupe A muškog olimpijskog turnira u Tokiju. Jedan od favorita za osvajanje medalje je tako ispunio prvi zadatak na putu ka cilju – savladao je obe južnoameričke selekcije u ovoj grupi, što bi trebalo biti dovoljno za plasman u četvrtfinale.

Jedini poraz u dosadašnjem toku takmičenja, Norvežani su doživeli od Španije, golom Gomeza Abelja sa sedam metara po isteku vremena. 

Delovalo je na samom početku da će momci Kristijana Bergea imati lak posao. Poveli su sa 6:1, ali su Argentinci uspeli da se vrate i izjednače na 9:9. Početkom nastavka Skandinavci su se ponovo odvojili na plus tri, i održavali tu razliku neko vreme igrom gol za gol. „Gaučosi“ su počeli da greše, izgubili su dve lopte zaredom i omogućili protivniku da stekne opipljiviju prednost. Međutim, uspeli su da to nadoknade i vrate se na 23:21, pri ulasku u poslednju šestinu utakmice. 

Tada je norveška odbrana prelomila meč. Nisu dozvolili protivniku da postigne gol pet minuta, a Jendal, Gulerud i Osaliven su pogađali u seriji 3:0, za nedostižnih 26:21. 

Selekcija Manola Kadenasa je bila hendikapirana neigranjem jednog od najvažnijih igrača, povređenog Federika Pizara. Nije pomoglo ni 15 odbrana sjajnog Masiela, u odnosu na osam koliko su zajedno sakupili Severec i Bergerud.

NORVEŠKA-ARGENTINA 27:23 (13:12)

Norveška: Severecc 6 odbrana/1 gol, Bergerud 2 odbrane – Red 2, Guliksen 4, Rajnkind 5, Petersen, Osaliven 2, Gulerud, Bjernsen, Jednal 6 (1), Overbi, Fredriksen, Mirhol, Sagosen 7

Argentina: Masiel 15 odbrana, Bar – Bonano, Murinjo 1, Martinez 4, Karu 1, Moskarielo 3, Kami 3, Pablo Simonet 1, Ignjasio Pizaro 5, Diego Simonet 5, Vajnstain, Fernandez, Sebastian Simonet.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball