Slavi Ljubuški: Izviđač kroz penal dramu do drugog kola Evrokupa! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Slavi Ljubuški: Izviđač kroz penal dramu do drugog kola Evrokupa!

Slavi Ljubuški: Izviđač kroz penal dramu do drugog kola Evrokupa!

Marko Marjanović
0 komentar

Jako lep uspeh napravila je mlada ekipa Izviđača plasmanom u drugo kolo EHF Evrokupa. Nakon poraza 34:32 pre sedam dana, predstavnik BiH je uspeo da anulira zaostatak u 60 minuta – 33:31 (17:16), da bi u dramatičnoj penal seriji (5:4) uspeo da eliminiše austrijski Linc.

Nije delovalo u uvodnim minutima meča da će biti veselo veče u Ljubuškom. Domaćin je ušao stegnuto, gubio 4:0 i 5:1, ali je brzo uhvatio korak i počeo da rešeta protvnički mrežu. Prvi put je poveo pri rezultatu 9:8, potom 14:11, ali se gosti nisu dali.

Na krilima super perspektivnog bekovskog tandema Miloš Kos-Ivano Pavlović, „Skauti“ su sredinom nastavka stigli i do plus pet, tri i po minuta pre kraja bilo je 33:29, ali je Linc uspeo da odvede utakmicu u penal seriju.

Svih pet izvođača tima Tonija Čoline bili su precizni – Vukšič, Pavlović, Bošković, Keso i Ćeško, a odlučujući je bio promašaj Hermana u poslednjoj seriji.

Aldin Alihodžić je ubeležio 11 intervencija, uz jednu Harisa Suljevića. Miloš Kos je bio najefikasniji sa devet golova, sedam je dao Ivano Pavlović, pet Berin Keso, po tri Milan Vukšić, Domagoj Alilović, Mladen Bošković i novajlija Filip Vujović. 

Na drugoj strani, sa devet golova najefikasniji je bio Aleksander Herman, ali je postao tragičar zbog promašenog sedmerca. 

Izviđač će u drugom kolu evropskog takmičenja igrati protiv Považke Bistrice. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball