SLOVENCI ZBIJAJU REDOVE: Zorman prvi asistent Vujoviću – Bezjak i Skube spremni za reprezentaciju – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

SLOVENCI ZBIJAJU REDOVE: Zorman prvi asistent Vujoviću – Bezjak i Skube spremni za reprezentaciju

Bliži se kraj olimpijskog ciklusa, a Slovenija zbira sve najbolje što ima kako bi u foto-finišu, kroz plasman na Evropskom prvenstvu 2020 došla do Olimpijskih Igara u Tokiju.

Rokometna zveza Slovenije objavila je da će Uroš Zorman od naredne EHF nedelje biti prvi pomoćnik Veselina Vujovića. Tu funkciju je do sada obavljao Uroš Šerbec.

Takođe, selektor i predsednik Zveze Franjo Bobinac obavili su razgovore sa Markom Bezjakom i Sebastianom Skubeom koji su izrazili spremnost da igraju za nacionalni tim.

  • Slovenija ima veliki izbor igrača koji igraju u Evropi, ali znamo da je rukomet kolektivni sport. U nastupajućim mesecima želimo sastaviti reprezentaciju koja će delovati kao kolektiv, a kasnije i da uradimo sve da ostvarimo željene rezultate. Reprezentacija nema rezultatskog pritiska, ni sa moje, ni sa strane predsedništva – rekao je Franjo Bobinac.

Veselin Vujović, selektor reprezentacije, najavio je visoke ciljeve:

  • To što idemo u Švedsku na EP 2020 ne menja ništa vezano za naše ambicije. Uroš će posle oproštaja dobiti šansu da se dokaže i kao trener. Želim da damo 100%, ako se to desi, borićemo se za medalju, uzećemo medalju. Ne želim da iz raznih razloga, neki daju 30,50 ili 80 posto .

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *