Srbija krenula pripreme za Mediteranske igre – Đerona: Radićemo bez pritiska, cilj je da testiramo nove igrače – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srbija krenula pripreme za Mediteranske igre – Đerona: Radićemo bez pritiska, cilj je da testiramo nove igrače

Muška i ženska rukometna reprezentacija Srbije počele su pripreme za Mediteranske igre koje su od 25. juna do 6. jula na programu u alžirskom gradu Oranu.

Rukometaši Srbije okupili su se u SC FSS u Staroj Pazovi. Trenažne aktivnosti odvijaće se u dve faze – Prva faza priprema održaće se od 13. do 17. juna u Staroj Pazovi, dok će se drugi deo priprema, od 20. do 23. juna odvijati u hali Šumice.

Srbija će na Mediteranskim igrama u Oranu igrati u grupi A sa selekcijama Tunisa, Slovenije, Egipta i Italije.

SELEKTOR TONI ĐERONA

  • Mediteranske igre su odlična prilika da testiramo pojedine igrače, igrače koji su prvi put u seniorskom nacionalnom timu, a što se tiče igrača koji su već bili sa nama u prethodnom periodu, kao što su Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Milan Bomaštar, oni će imati drugačije uloge u ekipi. Veoma je važno iskustvo koje ćemo steći utakmicama na Mediteranskim igrama, iskustvo koje ćemo dobiti igranjem sa ekipama kao što su Egipat i Tunis, koji će doći u najjačem sastavu i pripremaće se za prvenstvo Afrike koje će uslediti odmah nakon Mediteranskih igara. To znači da će nivo takmičenja biti veoma visok i to će biti odličan test za nas.

  • Glavni cilj je da testiramo sami sebe, pojedini igrači su poslednje međunarodne utakmice igrali u juniorskom uzrastu, pre dve-tri godine. Sada ćemo biti u prilici da igramo bar pet, nadam se i šest utakmica, ako se plasiramo u finale. Takođe, ovo je prilika da radim sa ovim momcima, bez velikog pritiska, znamo da je kraj sezone. Cilj je da se dokažemo samima sebi u ovom takmičenju.

Na Mediteranske igre će pojedine ekipe doći u punom sastavu, druge sa izmenjenim i podmlađenim timovima.

  • Mi smo želeli da ekipa bude sastavljena od igrača koji su već deo seniorskog tima i koji su već prošli kroz pripreme sa seniorskim timom i da testiramo neke igrače koji su prvi put u A timu, koji igraju u ARKUS ligi ili inostranstvu i da im pružimo ovakvo iskustvo. Ima igrača i koji su iskusniji, kao što su Ivan Popović, Mladen Šotić i oni će nam dati malo više iskustva. U svakom slučaju, mislim da ćemo sačiniti dobar tim i želimo da pokažemo da dolaze novi igrači i da u budućnosti mogu biti važan deo reprezentacije. Ne bih ovo nazvao B timom, već mlađim timom, timom čije će vreme doći – rekao je Đerona.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *