ORAN 2022: Srpkinje bruse formu u Bajinoj Bašti - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa ORAN 2022: Srpkinje bruse formu u Bajinoj Bašti

ORAN 2022: Srpkinje bruse formu u Bajinoj Bašti

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometašice Srbije okupile su su u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, odakle su krenule put Bajine Bašte, gde će se pripremati za predstojeće Mediteranske igre. Nakon trenažnih aktivnosti u periodu od 13. do 22. juna sledi put u Alžir, a srpska selekcija će na takmičenju igrati u grupi B sa Makedonijom, Portugalom i Turskom.

Pred početak priprema za Meditaranske igre i novih izazova koja su pred reprezentacijiom, očekivanja su prenele Jovana Jovović i Dunja Tabak.

JOVANA JOVOVIĆ

  • Čula sam od devojaka koje su bile na prethodnim Mediteranskim igrama u Španiji pre četiri godine da je to stvarno jedno lepo iskustvo i da se gledaju kao male Olimpijske igre, tako da će za svaku od nas ovo takmičenje predstavljati jedno novo iskustvo. Idemo u podmlađenom sastavu, neke devojke su nove, nekima se nedavno završila sezona, nismo baš imale preterano vremena ni da se odmorimo ni spremimo za ovo, ali nadam se da ćemo deset dana u Bajinoj Bašti da iskoristimo maksimalno, da se dobro pripremimo i da se pokažemo u najboljem svetlu na Mediteranskim igrama.

  • Mislim da je ovde najbitniji rad, da budemo skoncentrisane i da upijamo sve savete koji nam se daju. Smatram da ne treba da postoji veliki pristisak i nadam se ni da u stručnom štabu neće biti tako. Svakako da bi bilo najbolje da ostvarimo uspeh i osvojimo medalju, jer smatram da imamo kvalitet za sve to. Pre svega bi bilo dobro da imamo dobru atmosferu i iz toga napravimo ono najbolje.

  • Neke ekipe će doći u punom sastavu, jer će im to poslužiti kao priprema za Evropsko prvenstvo koje sledi. Mi imamo najmlađu ekipu i na nama je da ostavimo srce na terenu jer nosimo grb Srbije. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu, pa ćemo videti ishod. Da se vratimo sa osmehom, da se niko ne povredi i da sve prođe u najboljem redu, rekla je Jovana Jovović.

DUNjA TABAK
– Poziv na Mediteranske igre vidim kao dobru odskočnu dasku. Drago mi je što sam dobila priliku i trudiću se da je iskoristim na najbolji način. Pružiću svoj maksimum i nadam se da će sve devojke biti zdrave i da će svaka pružiti najbolje što može. Ove pripreme treba da nam pomognu da se na Mediteranskim igrama pokažemo najbolje što možemo.

  • Ovo je izuzetna čast, prilika da se igra za svoju reprezentaciju, za svoju zemlju, da se nosi grb i zato treba da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu. Presrećna sam zbog ove prilike i daću sve od sebe.

  • Zadovoljna sam grupom, mislim da ćemo nakon priprema videti gde smo tačno i kako stojimo. Kada krene samo takmičenje imaćemo više uvida u sve. Ne želim da pravim neke procene o konačnom ishodu, verujem da će sve devojke dati maksimum i videćemo kada se završe pripreme i kada krene takmičenje kako će sve biti.

  • Jedna od najvećih časti je da se nosi grb Srbije i da se brane boje svoje zemlje, zahvalna sam na ovoj prilici. Veoma će značiti što će svi naši sportisti biti tamo, što ćemo biti u prilici da provodimo vreme sa njima, verujem da će biti izuzetno iskustvo i radujem se svemu tome, zaklljučila je Dunja Tabak.

Mediteranske igre na programu su od 25. juna do 6. jula 2022. godine u alžirskom gradu Oranu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball