Srpski kadeti i treći put savladali Austriju - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Srpski kadeti i treći put savladali Austriju

Srpski kadeti i treći put savladali Austriju

Marko Marjanović
0 komentar

Kadetska reprezentacija Srbije uspešno je završila tri provere protiv Austrije u okviru priprema za Evropsko prvenstvo, pošto je i u trećem meču savladala Austriju rezultatom 34:32 (18:14) i sa tri pobede okončala provere u Vrbasu. Izabranike selektora Aleksandra Brkovića očekuje još nekoliko trenažnih dana u ovom gradu, a onda dve kontrolne utakmice sa selekcijom Mađarske 29. i 30. jula u gostima.

Nakon dve lagane i ubedljive pobede, Austrijanci su u trećem duelu pružili nešto jači otpor.

SRBIJA – AUSTRIJA 34:32 (18:14)

SRBIJA: Zorić 1, Papović 7, Vesković, Đ. Draško 5, Kovačević 3, Milovanović 1, Bogunović, Feješ 2, Šijan, Antić, Vujović 3, Antonijević 1, Bekić 3, Mirković 5, Ostojić, Šević 1, Mitrović, Čabrilo 2, Milovanović, M. Draško

AUSTRIJA: Bergman, Melešnig 5, Mostl, Kovačević 1, Adlaoui 2, Bom 1, Beron 1, Bernkop 1, Kofler 3, Švancer 6, Holerer, Veber 4, Bok 3, Hofman, Bogojević, Vuzela, Vastl, Paulnstejner 5

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Milija Popović sa sedam golova, dok su Đorđe Draško i Brana Mirković pobedi doprineli sa po pet postignutih golova.

Evropsko prvenstvo za kadete na programu je od 4. do 14. avgusta 2022. godine u Crnoj Gori, a srpski kadeti se nalaze u grupi C u kojoj će odmeriti snage sa selekcijama Slovenije, Danske i Norveške.

SELEKTOR ALEKSANDAR BRKOVIĆ

  • Pre svega zadovoljan sam time što smo konačno ušli u ritam igranja utakmica i što smo mogli da se oprobamo na terenu u realnim uslovima protiv jednog protivnika koji je vrlo neugodan i drugačiji od nečega na šta smo mi navikli. Imaju specifičnu odbranu i specifičan način napadanja, tako da sam zadovoljan sa te strane i zadovoljan sam većinom stvari koje smo pokazali. Naravno, ima tu puno puno prostora za napredak i ima dosta stvari koje treba da unapredimo i promenimo, ali sveukupan utisak je dosta dobar. Nije odličan, ali je dobar i ono što nas čeka u narednom periodu su dve utakmice protiv Mađara. Biće mnogo drugačije zbog protivnika koji gaji drugačiji stil igre, način i napadanja i branjenja,tako da to su ozbiljne provere. Mađarska je sjajna reprezentacija sa odličnim rezultatima u prethodnom periodu i nekoliko dana pred prvenstvo ćemo rešiti sve dileme koje imamo, igraćemo maksimalno angažovano kao i do sada i pokazaćemo naš nivo. Drago mi je što smo u istom broju kao što smo bili, niko se nije ozbiljnije povredio. Dešavaju se razne povrede, udarci i te neke stvari koje nose utakmice, ali svi su zdravi i svi nastavljamo na pravi način. Naravno, nepopularne odluke kao što je skraćivanje spiska su sastavni deo ovog posla, tako da tražimo 16 najboljih za Evropsko prvenstvo koji će dati svoj maksimum i biti najbolji baš onda kada treba, a to je u Podgorici na utakmicama Evropskog prvenstva. Želim nam sreću u nastavku i mogu da kažem da sam zadovoljniji nego nakon Požege i kada se celokupni utisak sagleda on je više pozitivan nego negativan.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball