Neslavan kraj neslavnog turnira: Hrvatska poražena i od Austrije – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Neslavan kraj neslavnog turnira: Hrvatska poražena i od Austrije

Hrvatska rukometna javnost želeće što pre da zaboravi nastup „Kraljica šoka“na 25. Mondijalu u Španiji. Startni poraz od Brazila, a potom pozitivni rezultati na koronavirus nekoliko ključnih igračica, determinisali su neuspeh selekcije Nenada Šoštarića, koja je turnir okončala porazom od Austrije 27:23 (15:10).

Hrvatska je takmičenje u grupi 4 završila na četvrtom mestu, ispred Austrije i Argentine koje takođe imaju po dva boda, ali lošiju gol razliku u krugu. U četvrtfinale plasirale su Španija i Brazil, koje će o prvom mestu odlučiti večerašnjim međusobnim duelom. 

Oslabljena i slabo motivisana Hrvatska bila je u zaostatku čitavim tokom meča. Austrija je povela sa čak sedam razlike u prvom poluvremenu, i bez većih poteškaća ju je sačuvala do kraja. Balkanska selekcija je jedini put ozbiljnije zapretila u završinici, prišavši na 24:21, ali je neizvesnost u poslednjim minutima ipak izostala.

Kod Hrvatske su najbolje bile Larisa Kalaus sa šest pogodaka, Katarina Ježić sa pet i Andrea Šimara sa četiri, dok su austrijsku reprezentaciju predvodile Patricia Kovač sa sedam golova te igračice hrvatskog porekla ,Ines Ivančok sa pet i Katarina Pandža sa četiri pogotka.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *