"SVE ŠTO JE LEPO IMA SVOJ KRAJ": Legendarni Vid Kavtičnik završio karijeru! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „SVE ŠTO JE LEPO IMA SVOJ KRAJ“: Legendarni Vid Kavtičnik završio karijeru!

„SVE ŠTO JE LEPO IMA SVOJ KRAJ“: Legendarni Vid Kavtičnik završio karijeru!

Marko Marjanović
0 komentar

Jedno od najvećih imena u istoriji slovenačkog rukometa, Vid Kavtičnik, odlučio je da, u 37. godini života, stavi tačku na bogatu igračku karijeru. Dvostruki osvajač Lige šampiona, sa Kilom 2008. i Monpeljeom 2018, obratio se ovim povodom emotivnom porukom na društvenim mrežama.

Kažu da svaka prelepa priča mora imati svoj kraj. U sredu, ja sam završio svoju profesionalnu karijeru koja je trajala 21. godinu. Bila je ispunjena predivnim trenucima ispunjenim pobedama, usponima i padovima, povredama i oporavcima. Sve to me je očvrsnulo i ojačalo za svaki sledeći korak kroz ovo rukometno putovanje. Kao 16-godišnjak, zaigrao sam za prvi tim Gorenja, a iste godine i za reprezentaciju Slovenije. Imao sam sreće da mi se karijera jako brzo razvija, i da već u 21. godini zaigram za veliki Kil. Četiri godine kasnije, otišao sam u Monpelje, a poslednje dve sam odigrao za Eks i Nim.

itavim tokom sam istraživao i testirao svoje granice, ne zaboravljajući pritom na svoj cilj i na uživanje u ovom procesu. Svaka povreda, svaki korak unazad me je učinio fokusiranijim na to da se vratim još jači. Najveće bogatstvo moje karijere su ljudi koje sam sretao i upoznavao tokom nje. Oni su bili uz mene, davali mi energiju i podržavali me. Moram se zahvaliti svojim roditeljima, sestri, deci i svim saigračima, klubovima, trenerima, navijačima, sponzorima, na prelepim trenucima koje ću pamtiti.

Takođe, danas je novi početak. Početak novog uzdizanja, novih izazova u životu kojima pristupam sa velikim optimizmom, otvorenog srca i sa širokim osmehom na licu – napisao je legendarni Slovenac.

Vid Kavtičnik je ostavio neizbrisiv trag za skoro dve decenije u reprezentaciji Slovenije. Na 197 utakmica postigao je 543 gola, osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu 2004. i bronzu na Svetskom prvenstvu 2017.

https://twitter.com/vKavticnik/status/1402186646452424704

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball