Šveđani iz lošeg u gore: Albin Lagergren propušta Svetsko prvenstvo – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Šveđani iz lošeg u gore: Albin Lagergren propušta Svetsko prvenstvo

Nema kraja lošim vestima po reprezentaciju Švedske. Najnovija je da ni Albin Lagergren neće moći da pomogne nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu u Egiptu, pošto se na PCR testu po njegovom dolasku u Eskilstunu ispostavilo da je zaražen koronavirusom.

Startni desni bek reprezentacije zbog toga neće biti u sastavu, a selektor Glen Solberg je umesto njega pozvao 21-godišnjeg igrača Skevdea, Džeka Turina. 

Pre Lagergrena, pozitivan rezultat na COVID-19 dobio je i Anton Lindskog, zbog čega je čitav tim morao u karantn, a kvalifikacioni mečevi sa Crnom Gorom su odloženi.

Švedski tim će u desetkovanom sastavu otputovati u Egipat. Lindskog i Lagergren su zaraženi, a poziv su ranije odbili Niklas Ekberk, Jesper Nilsen, Andreas Nilson, Lukas Nilson i Linus Arneson. Zbog povrede neće biti ni Mikela Apelgrena i Simona Jepsona.

Šveđani se nalaze u grupi sa domaćinom Egiptom, Čileom i Češkom, koja se nalazi u još većoj nevolji sa zaraženim igračima i veliko je pitanje da li će uopšte moći da učestvuje na turniru.

 

Photo: Bildbyrån

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *