Balkan-Handball.com

Odloženi mečevi Crne Gore i Švedske!

Utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj između Crne Gore i Švedske odložene su, nakon što su utvrđeni pozitivni slučajevi na korona virus u redovima selekcije koja je po četiri puta bila šampion Evrope i sveta.

Evropska rukometna federacija (EHF) obavestila je o tome Rukometni savez Crne Gore, a novi termin odigravanja duela koji su bili planirani za 6. januar u Podgorici i tri dana kasnije u Eskilstuni, biće naknadno određeni.

Čitava skandinavska ekipa je smeštena u karantin zbog pozitivnog testa Antona Lindskog na PCR testu. Vest je došla manje od 24 časa pre planiranog odigravanja meča u „Bemax areni”, koji je bio zakazan za sredu u 18 časova.

Šveđani su planirali dolazak čarter letom na dan utakmice, ali se sada sve menja, pa je otkazan i susret koji je bio zakazan za 9. januar u Eskilstuni.

Selekcija „tri krune” bi 13. januara trebalo da otputuje u Egipat, gde učestvuje na Svetskom prvenstvu. Njihov eventualni otkaz spremno čeka reprezentacija Makedonije, koja bi u tom slučaju otišla na Mondijal kao prva rezerva.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *