Šveđanima "masne" premije za titulu prvaka Evrope - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 Šveđanima „masne“ premije za titulu prvaka Evrope

Šveđanima „masne“ premije za titulu prvaka Evrope

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentativci Švedske su dobrano nagrađeni za osvajanje titule šampiona na nedavno okončanom 15. Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Iako nije bila u najužem krugu favorita, selekcija „Tri Krune“ uspela je da vrati trofej u Švedsku nakon 20 godina čekanja. U velikom finalu, savladana je Španija pogotkom Niklasa Ekberga iz sedmerca po isteku vremena.

Rukometna Federacija ove zemlje ima ustaljen pravilnik o premijama, srazmeran rezultatima.

Osvajanjem titule prvaka Evrope, Džim Gotfridson i ostali igrači koji su odigrali svih devet utakmica na šampionatu u Mađarskoj i Slovačkoj, dobili su po 125.000 kruna. Dnevnica im je po 900 kruna, bez obzira na rezultat, a za svaku pobedu sleduje im po 5.000 kruna. Pošto ih je bilo ukupno osam, to znači da je svaki igrač zaradio još 40.000 kruna.

Kada se sve sabere, dolazi se do podatka da su pojedini reprezentativci, koji su proveli najviše vremena na terenu, profitirali za oko 190.000 kruna, odnosno oko 18.000 evra.

Oni koji su bili deo nacionalnog tima u prethodnih godinu dana, samo od premija zaradili su  355.000 kruna (33.860 eura), za srebro na Svetskom prvenstvu, zlato na Evropskom prvenstvu i plasman na Olimpijske Igre u Tokiju.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball