EKSKLUZIVNO Nikola Karabatić: Igraću dok koristim, dobro sam izdržao ovaj ritam! (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 EKSKLUZIVNO Nikola Karabatić: Igraću dok koristim, dobro sam izdržao ovaj ritam! (Video)

EKSKLUZIVNO Nikola Karabatić: Igraću dok koristim, dobro sam izdržao ovaj ritam! (Video)

Marko Marjanović
1 komentar

Neposredno nakon drugog poraza Francuske od Švedske u polufinalima velikih takmičenja u svega 12 meseci, naš izveštač Žika Bogdanović razgovarao je sa Nikolom Karabatićem.

Čovek kojeg veći deo auditorijuma karakteriše kao najvećeg igrača svih vremena, i u 38. godini bio je lider svog nacionalnog tima. Momak rođen u Nišu je na srpskom jeziku izneo svoje viđenje duela sa Švedskom, a potom pojasnio do kada planira da igra.

-Mislim da je naš poraz puno uticala situacija iz prvog poluvremena kada smo sa igračem manje primili tri gola na praznu mrežu. Oni su na nas na taj način stigli i to nas je dosta poremetilo. U prvih desetak minuta smo igrali odličnu odbranu, vukli kontre i polukontre, igrali brzo i dobro u napadu, a onda smo sve što smo gradili izgubli sa igračem manje. Bezveze smo gubili lopte, oni su svaki put kaznili. 

-Našli smo se u zasotatku, ali smo trčali, borili se do kraja, nismo spuštali gard. Na kraju smo umalo i uspeli da ih stignemo, voleo bih da vidim poslednju akciju ponovo, mislim da je bio faul nad Ludovikom – smatra Karabatić.

-Ovo je težak poraz, pogotovu sa jedan razlike. Oni su odigrali odlično, nisu puno promašivali. Dosta je uticao i crveni karton Porta u finišu. 

Polufinale broj 18 za tebe, osvojio si sve…Da li i u ovim godinama poraz isto boli kao pre?

-Nije isto kao pre, i nije svaki poraz isti. Danas smo izgubili golom razlike, ali sam ponosan na ekipu kako smo se borili i vratili u igru. Nije ista stvar i isti osećaj kada izgubimo ovako i kada nas Danci „ubiju“ devet razlike. Danas smo dobro igrali, iako su oni vodili. 

-Ne doživljavaju se ovakvi porazi na isti način kada imate 37,38. godina. Više sam tužan zbog ovih novih igrača koji nikada nisu odigrali finale. Želeo sam da ih dovedem do finala, ali nismo uspeli. Prestoji nam utakmica za bronzu, nadam se da ćemo uspeti.

Dokle će igrati Nikola Karabatić? Pariz 2024?

-Ne znam, zaista ne znam. Igraću dok se dobro osećam, dok mogu da pomognem ekipi. Dok više pozitivno nego negativno utičem na utakmice. Moram reći da sam prijatno iznenađen kako sam izdržao ovaj turnir, i to u paklenom ritmu, sa mečevima na svaka dva dana. Paklen je to ritam i za mene, pogotovu jer sam morao više da se trošim zbog situacije sa zaraženim i povređenim igračima. 

-Dobro samo ovo izdržao, nadam se da ću izdržati i drugi deo sezone sa Parizom. Videću kako će biti na kraju sezone. Za sada, zaista ne znam do kada ću igrati – zaključio je trofejni as.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball