Tamše nakon trijumfa nad Eksom: Mnogo toga me veseli! (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Tamše nakon trijumfa nad Eksom: Mnogo toga me veseli! (Video)

Tamše nakon trijumfa nad Eksom: Mnogo toga me veseli! (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Perfektan učinak u novoj godini, našičko Nexe zadržalo je i u meču sedmog kola EHF Lige Evrope. Imenima vrlo zvučna ekipa Eksa, položila je oružje na gostovanju u Hrvatskoj.

„Gromovi“ su odigrali još jednu vrhunsku partiju na međunarodnoj sceni, ostvarili četvrti trijumf u isto toliko mečeva u 2022. godini, i zadržali se na drugom mestu grupe sa deset bodova, koliko ima i Savenhof.

Upravo će švedski šampion biti domaćin Nexeu narednog utorka, u meču koji bi mogao odrediti ko će prvu fazu nadmetanja završiti odmah iza neprikosnovenog Magdeburga.

Trener Branko Tamše bio je jako zadovoljan nakon pobede protiv rivala iz Francuske:

-Pre svega, hvala divnoj publici koja je bila vetar u leđa, ovo je pobeda za njih i za sve u klubu. Uprkos samo jednom osvojenom bodu, Eks je vrlo jaka ekipa. Svaka čast napim igračima koji su skoro sve što smo pripreprimili, sproveli u delo na terenu. Veseli me mnogo toga što smo danas odigrali. Pre svega u odbrani, pa u tranziciji, a i u samom napadu.

-Bili smo „hladni“ i „trezni“ tokom svih 60 minuta. Na sve što se dešavalo imali smo reakciju, nismo imali ozbiljne padove u igri, što je bilo jako bitno. Dan pre utakmice smo ostali bez Tomića i Markušića, koji su bili u jako dobroj formi. Uvek kažem, hvala bogu, imamo dosta igrača u rotoaciji. Svi vredno treniraju, i, kao što često ističem, svi će dobiti svoje minute, što se danas i pokazalo. Svi su bili na pravom mestu u pravom trenutku.

Sledi još jedna utakmica sa Vardarom u SEHA Gazprom ligi. Nexe će u petak biti domaćin makedonskom prvaku…

-Najpre nam treba relaksacija, da ohladimo malo glave. U sredu ćemo odmarati, neće biti treninga, a u četvrtak kreće priprema za tu utakmicu. Posle Vardara, u nedelju igramo domaće prvenstvo a već u ponedeljak putujemo u Švedsku, tako da je raspored paklen. Međutim, nema kukanja, ovo smo želeli, za ovo se spremali – zaključio je Tamše.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball