Tatjana Brnović pred Holandiju: Nisu toliko individualno jake, ali su jako moćan tim – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Tatjana Brnović pred Holandiju: Nisu toliko individualno jake, ali su jako moćan tim

Čudo neviđeno treba da se dogodi pa da se Crna Gora ne plasira u četvrtfinale ženskog olimpijskog turnira u Tokio. Jedini scenario po kojem izabranice Bojane Popović mogu ostati ispod crte, podrazumeva poraz Crne Gore od Holandije, pobedu Južne Koreje nad Angolom, i senzacionalnu pobedu Japana nad Norveškom.

U svakoj drugoj opciji, jedini balkanski predstavnik na ovom takmičenju naći će se među osam najboljih. Pobeda nad Holandijom ga vodi čak i na drugo mesto u grupi. Ukoliko bude nerešeno ili pobedi Holandija, a Norveška savlada Japan, Crna Gora će biti treća.

Međutim, „Lavice“ ne žele da gube fokus na kalkulacije pred duel sa selekcijom protiv koji nije igrala od 2014. godine. Odnos snaga se od tada značajno promenio, Holandija je postala svetska velesila, dok Crna Gora više ne spada u najuži krug favorita za osvajanje medalja na velikim takmičenjima.

Nisu toliko individualno toliko jake, ali igraju lepo, sa tečnim protokom lopte. Završi se meč, vidite da je Holandija pobedila, a niko ne odskoči. Jednostavno – tim su, a to je, smatram, najveći kompliment – kaže Tatjana Brnović, jedna od najboljih igračica u crnogorskom timu u dosadašnjem delu takmičenja.

Crna Gora ima jedan samo jedan izbor u duelu sa takvim timom – strpljiv napad, sa što manjim brojem grešaka, kako bi se meč uveo u sporiji ritam i pozicionu odbranu.

-Moramo da pokušamo da prekidamo njihovu igru, da sprečimo njihov protok lopte i da budemo agresivne u odbrani. Ne smemo im dozvoliti da se rastrče, što one žele. Protiv Koreje je bilo mnogo manje tehničkih grešaka nego na prethodnim mečevima, što je veoma dobro i tako mora da bude protiv Holandije – ističe Brnović.

Foto: IHF

Izvor: Vijesti.me

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *