Švedska pobedila Dansku ali ostala treća, na Španiju u četvrtfinalu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Švedska pobedila Dansku ali ostala treća, na Španiju u četvrtfinalu

Šveđanima je bilo neophodno da u poslednjem kolu savladaju Dansku sa šest golova razlike kako bi završili na prvom mestu u grupi, ali su se morali zadovoljiti trijumfom nad prvim favoritom turnira 33:30 (17:13). Nakon ove utakmice, poznati su svi parovi četvrtfinala muškog olimpijskog turnira.

Selekcija „Tri Krune“ u krugu sa Danskom i Egiptom ima najlošiju gol razliku, pa će kao trećeplasirana igrati sa Španijom u četvrtfinalu. Ostali parovi su Danska-Norveška, Egipat-Nemačka i Francuska-Bahrain.

Izabranici Glena Solberga bili su bolji protivnik od Danaca, pogotovu u prvom poluvremenu tokom kojeg su imali i šest golova prednosti (16:10). Danska se sredinom drugog poluvremena u dva navrata približila plus dva, ali nije uspela da ugrozi pobedu protivnika. Međutim, uspela je da svede poraz na razliku dovoljnu da ostane na prvom mestu.

ŠVEDSKA-DANSKA 33:30 (17:13)

ŠVEDSKA: Palička 10 odbrana, Agefors 6 odbrana – Sandel 6, Sanefelt, Gotfridson 1, Lagergren 5, Pelas 2, Klar 4, F. Peterson, Vane 2, D. Peterson 3, Ekberg 1, Darj 3, Karlsbogard 6

DANSKA: Landin 5 odbrana, Meler 2 odbrane – Gisel 5, Holm 3, J. Hansen 5, Olsen, M. Hansen 3, Toft-Hansen 2, Mensah Larsen 2, Melgard, Svan Hansen, Saugstrup 3, Jakobsen 4, Magnus Landin 3

GRUPA A

Francuska 8

Španija 8

Nemačka 6

Norveška 6

Brazil 2

Argentina 0

GRUPA B

Danska 8

Egipat 8

Švedska 6

Bahrain 2

Portugal 2

Japan 2

Foto: IHF

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *