Timo Kastening: Ne gubimo utakmice u finišu, već na početku! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Timo Kastening: Ne gubimo utakmice u finišu, već na početku!

Timo Kastening: Ne gubimo utakmice u finišu, već na početku!

Marko Marjanović
0 komentar

Uprkos kvalitetnoj ekipi i visokim ambicijama, reprezentacija nemačke nije dobro započela muški olimpijski turnir u Tokiju. Četa Alfreda Gislasona je u prva tri kola poražena golom razlike od Španije i Francuske, dok je jedinu pobedu ostvarila protiv Argentine.

U oba neuspeha, Nemačka je bila ravnopravan rival do same završnice, kada je zahvaljujući sosptvenim greškama – probijanjima protiv Španije, i izgubljenim loptama Druksa protiv Francuske, ostala praznih šaka.

Međutim, startno desno krilo Nemaca, Timo Kastening, uzroke neuspeha ne vidi u lošim završnicima, već u lošim počecima utakmica.

Ako analizirate malo bolje i pametnije, shvatićete da smo obe utakmice izgubili zbog loše igre u prvom poluvremenu, a ne u završnicama mečeva. Uprkos tome, pokušali smo da pobedimo, nije nam mnogo nedostajalo ali nismo uspeli. Moramo pod hitno da rešimo taj problem nesigurnosti u početnim fazama mečeva. U suprotnom, bojim se da ćemo ovaj turnir okončati mnogo brže nego što smo se nadali i očekivali – rekao je Kastening.

Do kraja grupne faze, Nemačkoj preostaju utakmice sa Norveškom i Brazilom. 

Foto: IHF

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball