Balkan-Handball.com

Timur Dibirov pred Kielce: Srećan kao deo rukometne religije na Balkanu

Sprema se oluja, Kielce stiže u Skoplje na prvi meč četvrtfinala EHF Lige šampiona (subota, 19 časova). “Jane Sandanski” će biti “kutija šibica” u odnosu na interesovanje navijača za još jedan istorijski meč Vardara na putu ka F4 turniru u Kelnu. Momak koji je svojim dolaskom i igrama obojio novu eru u crveno-crnom Skoplju, Timur Dibirov, govori za Balkan-Handball.com o veličini šanse koju imaju on i njegovi saigrači.

Iako su se u Skoplju radovali dolasku Poljaka na megdan, rusko levo krilo koje je potvrdilo svoju vernost projektu koji vodi njegov sunarodnik Sergej Samsonenko potpisom ugovora do 2020. godine, smatra da odavno više nema lakih protivnika…

– Teško je reći šta je bila najbolja opcija, jer su svi timovi veoma jaki. Jedini plus je to što imamo trenera koji je radio zajedno sa protivničkim. Biće to šah partija – kaže Timur i dodaje:

– Uveren sam da će se sve rešiti u poslednjih nekoliko minuta. Tim koji bude disciplinovaniji i koncentrisaniji plasiraće se u Keln.

Prvi meč je samo početak velike borbe…

– Da se razumemo, ne postoji rezultat iz prvog meča koji bi nam osigurao plasman na F4.

Prošle godine je Vardar imao sve u svojim rukama u četvrtfinalu protiv Flensburga koji je kasnije osvojio EHF Ligu šampiona. Sve je nestalo u poslednjih 30 sekundi. Koje greške ne smete ponoviti?

– Sve bismo uradili isto, s tim što se ne bi radovali nakon -2 u gostima. Dugo smo se vraćali u igru, imali -5 na poluvremenu u Skoplju. Nije bilo dovoljno na kraju, falilo je sreće.

Šta je najjača odlika Kielcea?

– To što igraju dugo vremena zajedno. Na okupu su godinama, a sa dolaskom Talanta pojavio se i jasan sistem, disciplina u igri. Imaju visok nivo kvaliteta na svakoj poziciji. Zaista su odličan tim.

Sa Medvedima si već nastupao na F4 u Kelnu, onom prvom, 2010. godine. Da li možeš da napraviš paralelu sa današnjim Vardarom?

– To je bio prvi F4 i sasvim drugačiji tim. Bili smo neiskusni i načinili mnogo grešaka koje se ne smeju dešavati u takvim mečevima. Vardar je sasvim drugačiji klub. Ovde smo spremni da uradimo sve zadatke.

Kako prijateljima iz Rusije objašnjavaš euforiju sa kojom živite i trenirate u Skoplju?

– To nisam video ni u jednoj drugoj zemlji. To se zove sreća kada sportista može da igra u takvoj ljubavi i pažnji. Na Balkanu je rukomet religija i srećan sam što sam deo nje.

Šta je poruka Sergej Samsonenko pred duele sa Poljacima?

– Poruka od Sergeja je da smo jedan tim. Igrajte i pokažite sve što znate. On je siguran u jedno, a to je da imamo veliko srce. Za njega je najbitnije da smo tim – kaže na kraju razgovora za Balkan-Handball.com Timur Dibirov.

FOTO: RK Vardar

One Comment

  1. Pingback: LIVE BLOG: Pogled ka Kelnu... | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *