Toni Đerona: Moramo koristiti vreme, nemamo ga puno do EP! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Toni Đerona: Moramo koristiti vreme, nemamo ga puno do EP!

Toni Đerona: Moramo koristiti vreme, nemamo ga puno do EP!

Marko Marjanović
0 komentar

Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Atini, gde ih očekuje poslednja utakmica kvalifikacija za EHF Euro 2022 protiv Grčke. „Orlovi“ očekuju da nastave dobar niz igara i rezultata započet u januaru i da na Evropsko prvenstvo odu sa još jednom pobedom. Do četvrtka, 29. aprila, kada će odmeriti snage sa Grcima, srpska reprezentacija se trudi da na najbolji mogući način iskoristi vreme za uigravanje.

Uz zadovoljstvo zbog plasmana na EURO 2022, selektor Toni Đerona ističe da predstoji veliki rad:

  • Iako smo već obezbedili plasman, ovo je veoma važna utakmica za nas. Želimo da nastavimo sa poslom koji smo započeli u prethodnim okupljanjima i utakmicama, kao i da započnemo pripremime za predstojeći veliki događaj sledećeg januara, Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj. Pogledali smo kalendar i znamo da imamo samo četiri i po nedelje ukupno za zajednički rad od ovog trenutka do Evropskog prvenstva. Zato vreme koje provodimo na okupu moramo koristiti najbolje moguće, kako bismo napredovali kao tim.

U januarskom duelu, Grčka je u Zrenjaninu savladana rezultatom 31:21, a selektor Đerona je izneo šta očekuje od novog susreta dve selekcije:

  • Što se Grčke tiče, znamo da na domaćem terenu igraju odlično, što su pokazali u nedavnim utakmicama protiv Islanda i Makedonije. Za nas će biti dobro što ćemo imati priliku da ih gledamo danas u utakmici koju igraju sa Fracuzima. Znamo da se priželjkuju pobedu, koja bi im obezbedila šansu da se nađu na Evropskom šampionatu. Očekujem čvrst meč, ali siguran sam da da ćemo pokazati dobru igru i ostvariti pobedu.

Utakmica Grčka – Srbija na programu je u četvrtak, 29. aprila u 14 časova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball