Hrvatska bez šanse protiv Francuza – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Hrvatska bez šanse protiv Francuza

Veliki evropski klasik završen je rutinskom pobedom Francuza protiv Hrvatske – 27:22 (13:11). Od početka do kraja, olimpijski prvak bio je u prednosti, i opravdao ulogu favorita protiv „Kauboja“, koji su nastupili bez dva najvažnija igrača, Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, ali i bez Marina Marića.

Loš, neorganizovan početak Hrvatske olakšao je Francuskoj da rano stekne opipljivih 7:2. Sve do tajm-auta Horvata, i promene odbrane na 5-1, Hrvatska nije ušla u utakmicu, ali su pomenute promene dale rezultata. Do odlaska na odmor, razlika je smanjena na minus dva, i delovalo je da je preokret moguć.

Jaganjcu nije išlo, Lučin je uneo kvalitet, Martinović sa dva teška gola razdrmao tim, pa je Francuskoj dobro došla pauza.

Međutim, Francuzima se u nastavku ukazao Vesnas Žerar, koji je sa par odbranjenih zicera sprečio potpuni povratak rivala. Žil je vratio najbolju postavu, koja je održavala prednost. Ponovo je Francuska podigla prednost, pa Hrvatska vratila na minus dva igrom 7 na 6. Ipak, za više od časnog poraza falila je neka odbrana više, ili iskorišćen zicer…

HRVATSKA – FRANCUSKA 22:27 (11:13)

HRVATSKA: Pešić (9), Šunjić; Mihić, Gadža 1, Ivić, Čupić 6 (5), Mamić, Šipić, D. Mandić 2, Grahovac, Lučin 4, Jaganjac, Martinović 3, Šušnja 2, Šipić 3, Glavaš, Srna 1.

FRANCUSKA: Gerard (13), Pardin; Lenne 1, Lagarde, Richardson, Mem 6, Tournat, Karabatić 1, Mahe 3, Fabregas 5, Descat 6 (3), Porte 1, Konkoud 1, Nahi 1, Konan, Minne 1.

SEDMERCI: Hrvatska 5 (5), Francuska 4 (4)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Jaganjac 13, Srna 47, Mandić 48 CK i plavi karton, klupa 47), Francuska 2 minute (Tournat 16)

One Comment

  1. giovanni

    13/01/2022 at 23:55

    Zaslužena pobjeda Francuza, ali cirkus kojeg su napravila ova dva suca ne spada na prvenstvo. Trebalo bi im zabraniti da prilaze rukometnom igralištu bliže od 500 metara.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *