Hrvatska bez šanse protiv Francuza - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Hrvatska bez šanse protiv Francuza

Hrvatska bez šanse protiv Francuza

Marko Marjanović
1 komentar

Veliki evropski klasik završen je rutinskom pobedom Francuza protiv Hrvatske – 27:22 (13:11). Od početka do kraja, olimpijski prvak bio je u prednosti, i opravdao ulogu favorita protiv „Kauboja“, koji su nastupili bez dva najvažnija igrača, Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, ali i bez Marina Marića.

Loš, neorganizovan početak Hrvatske olakšao je Francuskoj da rano stekne opipljivih 7:2. Sve do tajm-auta Horvata, i promene odbrane na 5-1, Hrvatska nije ušla u utakmicu, ali su pomenute promene dale rezultata. Do odlaska na odmor, razlika je smanjena na minus dva, i delovalo je da je preokret moguć.

Jaganjcu nije išlo, Lučin je uneo kvalitet, Martinović sa dva teška gola razdrmao tim, pa je Francuskoj dobro došla pauza.

Međutim, Francuzima se u nastavku ukazao Vesnas Žerar, koji je sa par odbranjenih zicera sprečio potpuni povratak rivala. Žil je vratio najbolju postavu, koja je održavala prednost. Ponovo je Francuska podigla prednost, pa Hrvatska vratila na minus dva igrom 7 na 6. Ipak, za više od časnog poraza falila je neka odbrana više, ili iskorišćen zicer…

HRVATSKA – FRANCUSKA 22:27 (11:13)

HRVATSKA: Pešić (9), Šunjić; Mihić, Gadža 1, Ivić, Čupić 6 (5), Mamić, Šipić, D. Mandić 2, Grahovac, Lučin 4, Jaganjac, Martinović 3, Šušnja 2, Šipić 3, Glavaš, Srna 1.

FRANCUSKA: Gerard (13), Pardin; Lenne 1, Lagarde, Richardson, Mem 6, Tournat, Karabatić 1, Mahe 3, Fabregas 5, Descat 6 (3), Porte 1, Konkoud 1, Nahi 1, Konan, Minne 1.

SEDMERCI: Hrvatska 5 (5), Francuska 4 (4)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Jaganjac 13, Srna 47, Mandić 48 CK i plavi karton, klupa 47), Francuska 2 minute (Tournat 16)

Možda vam se dopadne

1 komentar

giovanni 13/01/2022 - 23:55

Zaslužena pobjeda Francuza, ali cirkus kojeg su napravila ova dva suca ne spada na prvenstvo. Trebalo bi im zabraniti da prilaze rukometnom igralištu bliže od 500 metara.

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball