Balkan-Handball.com

USPEH MLADIH SRPSKIH TRENERA: Makabi Tel Aviv u finalu izraelskog plej-ofa

 
U izraelskom play off-u dobili smo prvog finalistu. Maccabi iz Tel Aviva predvođen srpskim stručnjakom na klupi Nikolom Maksimovićem je izborio finale play off-am nakon pobede nad Rehovotom 2-0 u seriji. Najmlađa ekipa u ligi kojoj su predviđani daleko niži dometi, nakon regularnog dela prvenstva završila je na drugom mestu. U četvrtfnalu play off-a savladali su Hapoel Ashdod srpskog golmana Tomice Stojkovića i beka makedonske reprezentacije Darka Dimitrijevskog sa 2-1 u seriji. U polufinalu Maccabi Tel Aviv je nadigrao mladu ekipu Rehovota u kojoj su srpski igrači golman, Milan Kosanović, levi bek Davor Tašković i iskusni crnogorski internacionalac Draško Mrvaljević. 
 
Maksimović, kome je prvi asistent Akim Komnenić je uveo Maccabi Tel Aviv u treće uzastopno finale play off-a.
 
Srpski igrači Predrag Dačević i Miloš Lojaničić potpomognuti bosanskim reprezentativcem Anesom Bečićem su predvodnici mlade ekipe iz Tel Aviva. Samo 4-5 starijih igrača potpomognutih desetoricom juniora su već uveilko premašili očekivanja rukometne javnosti u Izraelu… 

Rehovot – Maccab Tel Aviv 25-27 (15-12)
 
Rehovot: Kosanović 14 odbrana, Saar 2 odbrane, Ben Saadon 3, Shnaider 1, Sharon 6, Mrvaljević 3, Sidi 6, Tašković, Ribinshtain, Yunish 5, Aronovich 1, Cohen, Lambroso.
 
Maccabi Tel Aviv: Tepper 14 odbrana, Shamir, Shem Tov,  Pomeranz 8, Bečić 9, Turkenitz, Seifert, Dahan, Dačević 3, Davda 5, Shemesh, Matzki, Lojaničić 2. 
 
Rezeultat u seriji 2-0 za Maccabi Tel Aviv

VERUJEMO U NEMOGUĆE

Šefa stručnog štaba Nikolu Maksimovića smo pitali kakva su njejgova očekivanja pred finale:
 
– Izuzteno sam zadovoljan plasmanom u finale play off-a koji smo po svemu prikazanom od početa sezone i u play off-u zaslužili. U odnosu na prošlu sezonu samo su 5 igrača i sada u ekipi i uz 10 novajlija stvorena je perspektivna ekipa koje već u prvoj sezoni ima priliku da se bori za titulu. Svakako da imamo našu šansu u finalu i u narednih nedelju dana ćemo se pripremiti najbolje što možemo sa ciljem da uradimo nemoguće… Najvažnije je da svi verujemo  da možemo da napravimo korak više i da osvojimo titulu!
 
Protivnik Maccabiju u finalu će biti pobednik majstorice između dve ekipe iz Rishon Leziona , Hapoel – Maccabi. Trenutno je 1-1 u pobedama. Finalna serija se igra na 3 pobede. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *