Prva Grassroots konvencija EHF u Minhenu 14. maja: Primer RK Novi Beograd pred ljudima iz cele Evrope - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Prva Grassroots konvencija EHF u Minhenu 14. maja: Primer RK Novi Beograd pred ljudima iz cele Evrope

Prva Grassroots konvencija EHF u Minhenu 14. maja: Primer RK Novi Beograd pred ljudima iz cele Evrope

zika.bogdanovic
0 komentar

Prva „Grassroots konvencija“ posvećena onima koji se bave rukometom na osnovnom nivou i uvode nove generacije u naš sport, biće održana u organizaciji Evropske rukometne Federacije 14. januara u Minhenu tokom Evropskog prvenstva 2024 za muškarce.

Jedan od učesnika biće predsednik i trener RK Novi Beograd, Nikola Maksimović, koji je u razgovoru za sajt EHF podelio svoja iskustva rada sa mlađim kategorijama:

– Rukomet je jedan od najboljih sportova za dečake i devojčice, i nije sve vezano za 40×20 teren. Može da te nauči važnim životnim lekcijama – kaže Maksimović, koji je svoju karijeru posvetio radu sa mlađim kategorijama stvarajući jednu od najbolji rukometnih škola u Srbiji i najmasovnijih sa više od 300 dečaka i devojčica u crvenim dresovima.

„Verujem u ovaj projekat. Žao mi je što nema više klubova poput nas u Beogradu i Srbiji. Ne radi mnogo klubova na proširenju baze igrača, da ima što više dece u rukometnoj akademiji.

Vremena se menjaju; tehnologija je snažno prisutna u svakodnevnom životu. U svetu različitih onlajn aktivnosti, slobodnih aktivnosti i različitih sportova, kako rukomet može privući decu? Da ih zadržimo u sportu tokom tinejdžerskih godina i kasnije u životu? Kako prilagođavate svoj klub tome? To su samo neka od pitanja na koja će Maksimović pokušati da odgovori na EHF Grassroots konvenciji primerima i idejama koje su implementirali u  RK Novi Beograd.

– Konkurencija sa drugim sportovima je jaka. U Srbiji su u poslednjih deset do 15 godina fudbal, košarka, tenis, odbojka, vaterpolo mnogo uspešniji od rukometa. Trudimo se da rukomet približimo deci i da ih zadržimo u sportu. Imamo svoj model kroz fizičko vaspitanje u osnovnim školama i različite akcije. Novi Beograd smatram dobrim primerom“, dodaje Maksimović i nastavlja:

„Uz prilagođenu i zabavnu obuku, različite aktivnosti i projekti su interesantni deci i roditeljima. Paralelno radimo na tome da povežemo decu i roditelje sa rukometom i učinimo da se osećaju kao deo kluba. Objasniću šta radimo na Novom Beogradu u Grassrootsu, a verujem da će neki od naših projekata biti interesantni učesnicima u Minhenu. Mogli bi da isprobaju naš primer u svom klubu, gradu ili državi. Svi dolazimo iz različitih sredina i imamo različite uslove.”

Za više informacija ili da se registrujete za prvu EHF Grassroots konvenciju, kliknite ovde.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball