VARDAR 2015: Domaćin bolji od „Gromova“, Metalurg poražen – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

VARDAR 2015: Domaćin bolji od „Gromova“, Metalurg poražen

Povodom prvog rođenadana novog doma rukometaša Vardara, dvorane „Jane Sandanski“ i hotela „Moskva“ koji je Sergej Samsonenko sagradio pored sportskog centra, šampion Makedonije organizovao je turnir na kojem uz njih učestvuju Metalurg, Nekse, Kristijanštad, Krasnodar i Čehovski Medvedi.

Turnir je otvorio gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski, uz želju da takmičenje postane tradicionalno. Nakon toga, usledili su i prvi mečevi.

U prvoj grupi nalaze se Vardar, Nekse i Čehovski Medvedi, dok su u drugoj Metalurg, Krisijanštad i Krasnodar

 

KRISTIJANŠTAD – METALURG 28:21 (17:12)

U premijernom meču turnira, švedski tim je lako izašao na kraj sa mladom ekipom Metalurga. Već u prvom poluvremenu su stekli šest razlike (14:8, 15:9, 16:10), najviše zahvaljujući odličnoj partiji golmana Nebojše Simića, koji je sakupio devet odbrana. Kakvu takvu ravnotežu održavali su Janko Božović i Marko Matić koji su postigli po četiri gola. Najbliže što je treći tim Makedonje prišao rivalu je 21:17 u 39. minutu, ali pobeda favorita ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Božović  Matić su na kraju ubeležili po pet golova, Kosteski četiri. Kod pobednika, Tolbring i Džamali su postigli po šest.

VARDAR – NEKSE 36:26 (20:10)

Vardar je pokazao silu već na startu duela sa Nekseom. Poveli su sa 6:0 i sačuvali mrežu sve do 10. minuta, a do poluvremena je prednost postala dvocifrena, 20:10. Raul Gonzales je u nastavku maksimalno rotirao igrače u prvoj postavi, pa se, pored golmana, jedino Toskić nije upisao i strelce. Aleksandar Dereven je sa šest golova najavio da će biti pravo pojačanje za sezonu koja sledi. Pet su postigli Karačić i Dibirov, dok je Cindrić pogodio četiri puta. Kod „Gromova“, Barišć je postigao pet golova, jedan više od Nenadića i Božića Pavletića.

Raspored

25.08.

18.00 Krasnodar – Metalurg

20.00 Čehovski Medvedi – Vardar

26.08

18.00 Kristijanštad – Krasnodar

20.00 Nekse – Čehovski Medvedi

27.08

16.oo  Meč za peto mesto

18.00 Meč za treće mesto

20.00 Finale

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *