VELIKI USPEH: "Orlići" u polufinalu Svetskog prvenstva! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa VELIKI USPEH: „Orlići“ u polufinalu Svetskog prvenstva!

VELIKI USPEH: „Orlići“ u polufinalu Svetskog prvenstva!

Marko Marjanović
1 komentar

Juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva! „Orlići“ su u četvrtfinalu savladali vrlo neugodnu selekciju Farskih Ostrva 30:27 (17:12), a u borbi za završnu predstavu boriće se sa boljim iz duela Nemačka-Danksa.

Raspoloženje kvari povreda kolena Nikole Zečevića u ranoj fazi meča. Sjajni srednji bek je iznet sa terena, nije delovalo dobro, ali detalje još uvek ne znamo.

I bez njega, momci Đorđa Teodorovića, fenomenalnom napadačkom osovinom Kos-Stanisavljević, i sjajnim Krivokapićem na golu, dominirali su 35. minuta. Početkom nastavka bilo je 20:12 za Srbiju, delovalo je da je sve gotovo. Pokušali su rivali igrom 7 na 6, ali nisu mogli protiv sjajnog Krivokapića. Pred suprotinim golom, nezaustavljivi Kos i Stanisavljević, međutim, sve se promenilo u trenutku…

Nošeni velikom podrškom sa tribina u Berlinu, Farani su uspeli da se vrate u igru. Baš tada se brtualno osetio nedostatak Nikole Zečevića, Srbija je izgubila ofanzivnu nit i bila bez gola više od sedam minuta. Sve se svelo na individualne pokušaje bekova iz teških pozicija, krila i pivotmen skoro da nisu pipali loptu, a protivnik je, golovima i kreacijama sjajnog plejmejkera Skipagotua prišao na minus tri, nešto kasnije i na minus dva, ali se tada kao spasilac ukazao Simo Šijan sa dva gola iz jako teških situacija, između njih i pogodak Kosa iz ništa lakše pozicije. 

Nalet Farskih Ostvra zaustavio je i Savo Zekić koji je odradio sjajnu rolu sa par odbrana u ključnim trenucima. Gol Dodića iz malog ugla odvojio je „Orliće“ ponovo na četiri razlike (28:24), i tu je priča bila završena.

Miloš Kos i Boško Stanisavljević su bili najefikasniji sa po sedam golova,  Mateja Dodić je šutirao 4/4, dok su po dva puta precizni bili Zečević, Rogan, Šmigić, Predović, Antonijević i Šijan.

Kod Farskih Ostrva, nova nada Kila,  Elijas Elefsen Skipagotu, bio je najbolji sa devet golova. Oli Mitun je postigao pet puta, a Roi Elefsen Skipagotu četiri. 

Fantastičan je bio Luka Krivokapić sa 11 odbrana, uz tri možda i krucijalne Sava Zekića u finišu.  Na drugoj strani osam intervencija Puilija Jakobsena, uz šest Aleksandera Lagoka.

Foto: RSS

Možda vam se dopadne

1 komentar

Wilivandepakshu 29/06/2023 - 18:02

Golman Farskih ostrva se zove Aleksandar Lačok. Rodjen na ostrvima a roditelji su iz Srbije. Ne bi bilo loše da se malo više interesujete.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball