"Veliko spremanje" u Vespremu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa "Veliko spremanje" u Vespremu!

"Veliko spremanje" u Vespremu!

0 komentar

 Jako je Mađare pogodio loš rezultat na Evropskom prvenstvu, gde su na kraju, završili kao četrnaesti, iza Srbije, a bolji samo od Ukrajinaca i Šveđana. Sličnu salva kritika, koju smo imali prilike da osvedočimo u srpskom rukometnom korpusu, doživeo jei mađarski nacionalni tim u danima nakon završetka takmičenja u Austriji. Jedna od njih, bila je i priča o tome kako bogati Vesprem, pun Srba i ostalih pečalbara, svima radi na korist, samo ne selekciji zemlje čiji je šampion. Ta je izgleda i urodila plodom, pa smo prošle nedelje imali vest da je trener MKB Vesprema, Lajoš Močai, postao i direktor-selektor reprezentacije, gde će mu pomagati Čoknai, trener koji je Mađare vodio u Austriji. 

Formiranje tima-reprezentacije od Vesprema je izgleda počelo. Tome svedoči i priča da je dolazak prvog desnog beka reprezentacije, Balaša Laluške, nekadašnjeg igrača Pik Segeda, koji ovu sezonu "krca" u slovenačkom Cimos Koperu, gotovo stvar.  Za jun je najavljen dolazak iz Šamberija, Gabora Časara, pouzdanog člana reprezentacije, a u dresu mađarskog šampiona je viđen i Šuh Timušin iz rumunske Konstance.

To povlaći i neke odlaske iz kluba, pa mađarski mediji, pre svega, špekulišu oko statusa odbrambenog specijaliste, Ivana Lapćevića, desnog beka Milana Mirkovića, pivotmena Uroša Vilovskog, a upitno je ime i Žarka Šešuma, koji bi takođe mogao da napusti klub, koji će i ove godine biti blizu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball