Velimir Petković: Pavel Atman je najbolji igrač kojeg sam trenirao! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Velimir Petković: Pavel Atman je najbolji igrač kojeg sam trenirao!

Velimir Petković: Pavel Atman je najbolji igrač kojeg sam trenirao!

Marko Marjanović
0 komentar

Pred Velimirom Petkovićem je selektorski debi na velikim takmičenjima. Iskusni stručnjak se do dolaska u Rusiju bavio isključivo klupskim rukometom, a sada pred sobom ima zadatak da trofejnu reprezentaciju pokuša vratiti na staze stare slave.

Rusi su u subotu otputovali u Poljsku na pripremni turnir, gde će igrati protiv domaćina i Alžira. Od 6. do 8. januara, Rusija će u Moskvi igrati sa Argentinom i B selekcijom Španije, pred odlazak na Mondijal u Egipat, gde će igrati u grupi sa Belorusijom, Slovenijom i Južnom Korejom. 

U intervjuu za Handballfast.com, „Petko“ je, kao i uvek, govorio bez dlake na jeziku. Rusija ima dosta problema sa povređenim igračima, među njima su Vinogradov, Santalov i Atman.

-To se dešava jer takmičarski kalendar u rukometu prave ljudi koji gledaju samo marketing i novac. Pa mi smo igrali 12 utakmica u poslednjih 45 dana (CSKA). Naravno da to ostavlja posledice na rukometaše. Treba imati u vidu da to nisu samo utakmice, već najčešće i duga putovanja pre i posle mečeva. Igrači jednostavno nemaju vremena za oporavak. Generalno, situacija sa povredama je jedan od najvećih problema evropskog rukometa u ovom trenutku. Mnoge karijere će se ubrzo prekinuti zbog toga, ali očigledno ne možemo ništa učiniti povodom toga, mi moramo nastaviti da radimo i u ovakvim uslovima. Mnogi treneri evropskih klubova i reprezentacija su u sličnoj situaciji sada. 

Kako gledate na samo održavanje Svetskog prvenstva u ovim uslovima?

-Iskreno, bio sam ubeđen da će se otkazati. Poznajem dugo Hasana Mustafu, i siguran sam da će organizacija biti najbolja moguća s obzirom na okolnosti. Pričao sam sa Petrom Nenadićem, koji se sa Vespremom spema za fajnal-for Lige šampiona. Rekao mi je da se spremaju za put u Keln kao da idu na Mars, toliko su striktne mere. Zamislite onda kako će biti u Kairu.

-Drugo je pitanje kako će ekipe izgledati na prvenstvu, znamo koliko je vrhunskih igrača odustalo. Mnogi će doći sa rezervnim sastavom, tako da ćemo svakako videti neke nove, mlade ljude na terenu.

Tokom intervjua, Petković je samoinicijativno govorio o Pavelu Atmanu, istakavši da nije trenirao boljeg igrača od njega. 

-Pavel je jedinstven igrač. Kada se povredio i pao na tarafleks, osećao sam se kao da se meni to desilo. Kako ga bolje upoznajem, sve sam svesniji  i iznenađeniji njegovim kvalitetima. On je borben, disciplinovan igrač čiste glave, lider na terenu i van njega. Svi ti njegovi kvaliteti su podjednako razvijeni. 

-Moram reći iskreno, on je najbolji igrač kojeg sam trenirao u životu, i pri tom ne želim da uvredim momke širom Evrope sa kojima sam sarađivao. Atman je počeo da igra svoj najbolji rukomet, i nadam se da ćemo puno toga postići zajedno. Jako žalim što mi ranije nije „pao u ruke“ – opisao je svog levog beka ruski selektor za Handballfast. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball