VILBEK IZABRAO NASLEDNIKA: Gudmundson novi selektor Danske! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa VILBEK IZABRAO NASLEDNIKA: Gudmundson novi selektor Danske!

VILBEK IZABRAO NASLEDNIKA: Gudmundson novi selektor Danske!

zika.bogdanovic
0 komentar

Zaključno sa Evropskim prvenstvom u januaru 2014. godine, završiće se era Ulrika Vilbeka na čelu danske reprezentacije, koja je počela 2005. godine. Od prvog jula naredne godine kreće nova era koju će voditi Islanđanin Gudmundur Gudmundson! Iskusni islandski stručnjak iskoristio je klauzulu o prevremenom rastanku sa nemačkim Rajn Nekar Levenom, na čijoj klupi sedi od 2009. godine, pa će tamo put Danske krenuti godinu dana pre isteka ugovora sa „Lavovima“. Danci i Gudmundson su ugovorili trogodišnju saradnju.

Pored solidnih rezultata sa RNL-om prethodnih godina, u koje spada osvajanje EHF Kupa i plasman na F4 turnir EHF Lige šampiona 2011. godine, Gudmundson se dokazao i u ulozi selektora Islanda, sa kojim je ostvario najveći uspeh u istoriji tamošnjeg rukometa, olimpijsko srebro iz Pekinga 2008.godine, a tu je i evropska bronza iz Beča dve godine kasnije.

Na pitanje da li će Gudmundson biti sposoban da nastavi nisku sjajnih uspeha Danske, koja je pod Vilbekovim vođstvom osvojila šest medalja u osam godina, možete odgovoriti OVDE.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball