Vranješ nakon neuspeha u Berlinu: I Nemci i Šveđani imaju bolji tim od nas - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Vranješ nakon neuspeha u Berlinu: I Nemci i Šveđani imaju bolji tim od nas

Vranješ nakon neuspeha u Berlinu: I Nemci i Šveđani imaju bolji tim od nas

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Slovenije nije uspela da se plasira na predstojeće Olimpijske Igre u Tokiju, pošto je, nakon startne pobede nad Alžirom, lako poražena od Nemačke i Švedske na kvalifikacionom turniru u Berlinu.

U poslednjem kolu, selekcija Ljubomira Vranješa imala je priliku da se u direktnom okršaju sa Skandinavcima izbori za ostvarenje cilja, ali je bila mnogo slabiji protivnik od viceprvaka sveta i lako izgubila.

Nakon eliminacije u drugom krugu Svestskog prvenstva u Egiptu, selektor Ljubomir Vranješ je doživeo je još teži udarac na klupi reprezentacije Slovenije, i prokomentarisao ga ovako:

-Tokom priprema za ovaj vikend u Berlinu imali smo puno problema sa povredama. Morali smo da pravimo promene u odbrani, a u napadu smo bili previše predvidljivi, zbog niske postave na koju smo bili prinuđeni. Realizacija nije bila dobra na celom turniru, puno je stvari kojima nisam zadovoljan u poslednjim mečevima. Realno, i Nemci i Šveđani imaju bolji tim od nas, ali sam uprkos tome do kraja verovao da možemo uspeti – rekao je Vranješ.

Na njegove reči, nadovezao se kapiten Jure Dolenec, koji nije bio u najboljoj formi ovog vikenda.

-Veoma smo razočarani, teško je reći nešto pametno sada. Nismo bili na nivou na kojem smo želeli. Pre turnira, puno smo pričali i razmišljali o tome kako da se podignemo, pošto smo u Egiptu bili nešto slabili nago na Evropskom prvenstvu prošle godine. Na kraju smo ovaj turnir odigrali još lošije. Teško je shvatiti zašto su nam se neke stvari dešavale, ja prvi preuzimam odgovornost, jer sam promašio više otvorenih šuteva ovog vikenda nego u čitavom dosadašnjem toku sezone ukupno. Na terenu se videlo koliko su nam nedostajali Mačkovšek i Henigman. Da smo svi bili na optimalnom nivou, mogli smo da napravimo dobar rezultat, ali smo bili jako daleko od toga – realan je Dolenec.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball