Balkan-Handball.com

Brazil kroz iglene uši do Tokija!

Reprezentacija Brazila plasirala se na Olimpijske Igre kao drugoplasirana iz kvalifikacione grupe 1, odigrane u Podgorici. U južnoameričkom okršaju, odlučujućem za odlazak u Tokio, Brazilci su nakon velikog preokreta savladali Čile 26:24 (11:17).

Norveška je lako opravdala ulogu apsolutnog favorita u ovoj grupi sa sve tri pobede, dok je duel Brazila i Čilea bio direktna borba za drugo mesto, pod pretpostavkom da će Skandinavci savladati Južnu Koreju, što se na kraju i desilo.

Uprkos ranoj povredi članka Marka Oneta, Čileanci su imali veliku priliku da se prvi put u istoriji plasiraju na najveću smotru sporta, ali su nakon veličanstvenih 30 minuta odigrali očajno drugo poluvreme, i prokockali plus sedam, koliko su imali u jednom trenutku. Ekipa Matea Garalde je za 20 minuta igre u nastavku samo dva puta zatresla protivničku mrežu, ali je uprkos tome Brazil tek u 54. minutu stigao do prvog preimućstva na utakmici (23:22), i sačuvao ga do samog kraja.

Leonardo Dutra bio je najefikasniji u pobedničkim redovima sa pet golova, jednim više od Žoaa Silve, dok je na drugoj strani, po običaju, najbolji bio Fojčman sa osam preciznih od ukupno 11 šuteva.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *