Balkan-Handball.com

Vrhunsko poluvreme nedovoljno, super blickrig Norveške za ubedljiv trijumf

Po dva lica pokazale su i Norveška i Crna Gora u utakmici trećeg kola Grupe A ženskog olimpijskog turnira u Tokiju. Na kraju, najjača reprezentacija današnjice slavila je lako i ubedljivu pobedu, 35:23(13:13), iako su devojke Bojane Popović odigrale najboljih 30 minuta na turniru.

Na krilima briljantne Ljubice Nenezić, „Lavice“ su bile u prednosti do poslednjih sekundi prvog poluvremena – najviše sa 8:5, a u čak pet navrata sa dva razlike. Blistala je crnogorska golmanka među stativama, branila je zicer za zicerom, što su njene saigračice deliminično valorizovale na drugoj strani terena.

Itana Grbić je dobro predvodila napad, sa jasnom idejom da se što više igra ka crti, gde su se smenjivale Ramusović i Grbović. Međutim, borbene, srčane Crnogrke izdržale su 29 minuta. U poslednjih 60 sekundi prvog dela, Norvežanke su poravnale na 13:13, a početkom nastavka ubacile u šestu brzinu i počistile protivnika za 15 minuta.

Prosto neverovatno deluje podatak da je u 45. minutu Norveška vodila sa 28:18. Napadačka klinika Oftedal, Rajštad i Mork koje su letele sa loptom u rukama, nadgrađena je mnogo čvršćom odbranom, koja nije dozvolila devojkama u zelenim dresovima čist pogled ka golu. Stala je i, do tada svemoćna Ljubica Nenezić, pa je razlika rasla iz minuta u minut. 

Usled ubedljive prednosti, Skandinavke su povukle ručku, ali je pobeda ostala dvocifrena. Crnoj Gori ostaje da gradi optimizam na sjajnom prvom poluvremenu, i nada se pobedi nad Južnom Korejom u narednoj rundi, koja bi mogla biti dovoljna za plasman u četvrtfinale, odnosno ostvarenje cilja ove generacije.

NORVEŠKA-CRNA GORA 

NORVEŠKA: Solberg 8 odbrana, Lunde 2. odbrane – Tomac, Breistol 2, Sana Solberg 6, Herem 1, Jakobsen 2, Bratset 3, Oftedal 6, Merk 7, Skogrand, Frafjord 1, Kristinsen, Rajštad 7

CRNA GORA: Nenezić 11 odbrana, Rajičić 1 odbrana – Vukčević, Grbić 3, Despotović 1, Mehmedović 2, Ramusović, Pavićevi. Brnović 4, Klikovac 1, Mugoša 1, Pletikosić, Jauković 5, Radičević 6 (3)

U prethodne dve utakmice ove runde Grupe A, Holandija je savladala Angolu 37:28, dok je Južna Koreja bila bolja od Japana 27:24.

TABELA

Norveška 6

Holandija 6

Južna Koreja 2

Japan 2

Crna Gora 2

Angola 0

Foto: IHF

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *