Bahrainci ponovo promašili remi sa sedmerca, prva pobeda Portugala! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Bahrainci ponovo promašili remi sa sedmerca, prva pobeda Portugala!

Dva jako slična poraza doživela je reprezentacija Bahraina u prva dva kola olimpijskog turnira u Japanu. Oba puta golom razlike,  oba puta su imali priliku za remi iz sedmerca. Na startu protiv Švedske isprečio se Palička u poslednjoj sekundi, a protiv Portugala se isprečila stativa u poslednjem minutu – 25:26 (15:14).

Tragičar je bio Mohamed Ahmed, koji je pola minuta pre kraja pogodio stativu sa penala. Portugalci su na isti način imali priiku da pobedu učine ubedljivijom, ali nije pogodio Rui Silva.

Bahrain je vodio 25:24 i ponovo propustio priliku da napravi neočekivani uspeh. Iako je bez boda posle dva kola, ova reprezentacija u kojoj nema igrača koji nastupaju van Azije, najprijatnije je iznenađenje turnira po svemu prikazanom na terenu.

S druge strane, neubedljivi debitant je upisao prvu pobedu nakon početnog poraza od Egipta.

Strelac poslednjeg gola na meču, Pedro Portela, bio je najefikasniji u pobedničkim redovima sa šest golova, jednim više od Ruia Silve. Na drugoj strani, tragičar Mohamed Ahmed pogodio je osam puta, a Husain Alsajad šest. Zanimljivo da je Ahmed promašio čak tri sedmerca u ovom duelu (4/7).

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *