Vujović pred gostovanje Zagrebu: Direktan duel za prolaz! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Vujović pred gostovanje Zagrebu: Direktan duel za prolaz!

Rukometni auditorijum našeg podneblja sa nestrpljenjem očekuje balkanski klasik između PPD Zagreba i Vardara (sreda, 20.45). Osim dugogodišnjeg rivaliteta i tradicije, posebnu relevantnost ovoj utakmici daje stanje na tabeli grupe A EHF Lige šampiona, koje nam govori da bi večerašnji ishod mogao biti presudan u borbi za šesto mesto koje vodi dalje.

Trenutno ga zauzima Vardar sa pet bodova, jednim više od domaćina. Svih pet, izabranici Veselina Vujovića osvojili su prva tri kola, nakon čega su izgubili šest mečeva zaredom. 

S druge strane, PPD Zagreb je u usponu formu, čemu svedoče tri boda iz dva duela sa Meškov Brestom, ali i odličan otpor lideru u Monpeljeu, gde je malo falilo za senzaciju.

Trener makedonskog prvaka, Veselin Vujović, veruje da prolaz iz grupe zavisi od ishoda večerašnjeg duela.

-PPD Zagreb je kombinacija mladih i iskusnih igrača. Oba tima su u prošlom kolu igrala dobro uprkos porazima – mi u Kilu, oni u Monpeljeu. Ovo je utakmica za koju i mi i oni znamo da moramo dobiti, jer od ovog rezultata zavisi ko će proći u eliminacionu fazu. Vardar u poslednje vreme igra dobro, što ohrabruje pred utakmice sa PPD Zagrebom, Elverumom i Meškov Brestom. Nadamo se i težimo pozitivnom rezultatu i ostvarenju cilja, a to je plasman u nok-aut fazu – zaključio je iskusni strateg.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *