Vujović: Voleli me ili mrzeli, igrači moraju opravdati dres Vardara! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Vujović: Voleli me ili mrzeli, igrači moraju opravdati dres Vardara!

Vujović: Voleli me ili mrzeli, igrači moraju opravdati dres Vardara!

Marko Marjanović
0 komentar

Ekipa Vardara je u četvrtak i zvanično započela pripreme za novu sezonu pod dirigentskom palicom novog trenera Veselina Vujovića. Iskusni stručnjak od prvog dana na raspolaganju ima sve igrače, izuzimajući Eduarda Gurbinda, koji se sa reprezentacijom Španije priprema za nastup na predstojećim Olimpijskim Igrama u Tokiju. 

Vardarci će prvi deo priprema odraditi na domaćem tlu, sledi deo na Zlatiboru, a potom će formu brusiti na Humel Kupu u Magdeburgu i tradicionalnom turniru u Strugi. U Skoplje je ovog leta stiglo osam novih igrača: Martin Tomovski, Eduardo Gurbindo, Žeremi Toto, Ante Kuduz, Darko Đukić, Ali Safar, Bakari Dialo i Žoel Morales.

Trener Vujović, kojem je ovo treći mandat u klubu, ovako je najavio početak rada:

-Predsednik mi je pojasnio situaciju oko EHF-a i depozita, tačnije, obavestio me je da je to rešeno na pozitivan način. Završen je prvi trening, na njemu je svako odradio svoje. Kao i uvek, neki igrači su na prvo okupljanje došli više, a neki manje spremni. U svakom slučaju, postoji dobra atmosfera i ambijent za dobar rad. Interes je uvek veliki kada se radi o Vardaru, ovo je makedonski brend. Težak je zadatak pred nama, od nas se očekuje borba za trofeje. 

-Igrači koje sam odabrao, svi u klubu i ja kao trener, daćemo maksimum da uspemo. Odmah sam im rekao, možete da me volite ili mrzite, ali, dok sam ja trener, morati dokazati i pokazati da zaslužujete dres Vardara. Nadam se da će pojačanja opravdati očekivanja. 

-Nakon početnih treninga u Skoplju, idemo na Zlatibor gde počinju „prave“ pripreme. Sve ostalo je po planu, očekuje nas dobra provera sa Eurofarm Pelisterom u Superkupu, ekipom koja se ozbiljno pojačala. Igraćemo na turnirima u Magdeburgu i Strugi. Potom sledi četvrtfinalni dvomeč SEHA lige sa Zagrebom. Rekao sam već, dobra stvar je što revanš igramo u gostima, jer možemo odmah potom da produžemo za Zadar – našalio se Vujović.

Najveći i najteži izazov biće EHF Liga šampiona…

-Imamo solidnu grupu u kojoj možemo igrati sa svima, nadam se da će start biti dobar. Biće interesantna sezona. Teško ću moći da prenesen svoju emociju na sve igrače, pošto sam dosada radio uglavnom sa Balkancima. Biće malo teže sa strancima, nadam se da će razumeti moju filozofiju. Bitno je da nas zaobiđu povrede i korona. Bio bih srećan da se vrate „Komite“ i da bude ona prava, skopska atmosfera. 

-Ekipa mora da se uigrava postepeno. Najpre da dođemo do timske hemije, a potom sledi uigravanje. Meni najviše znače dobra odbrana i dobar golman. Naravno da je važan i napad, ali, ako se ne braniš kako treba, imaš veći problem. Imam svoj sistem u kojem svako mora dati maksimum. Bez obzira na imena, da li su igrači domaći ili strani, svi će dobiti šansu i minutažu. Smatram da Vardar ne može biti Vardar bez makedonskih igrača. Stranci mogu biti primer drugima, ali domaći igrači moraju biti u timu. Imaćemo mnogo utakmica, tako da će sigurno svi dobiti šansu. I za mene je ovo nova avantura i izazov, jer, kada jednom postaneš prvak Evrope, ne možeš da staneš, moraš da treniraš još više i da praviš nove uspehe. 

-Mislim da igra na tri fronta može biti problem. Razgovarao sam sa predsednikom Mihajlovskim o nastupima u SEHA ligi. Ipak, videćemo, jasno je da je prioritet Liga šampiona. Smatram da ćemo u domaćem prvenstvu morati da igramo u kombinovanom sastavu, kako bi raspodelili snage. Slično bi moglo biti i u SEHA, zavisno od težine utakmica i snage rivala – zaključio je Vujović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball