Vukašin Vorkapić: Mediteranske igre su velika stvar za mlade igrače – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Vukašin Vorkapić: Mediteranske igre su velika stvar za mlade igrače

Rukometaši Srbije se u Oranu pripremaju za prve izazove na XIX Mediteranskim igrama. U iščekivanju početka takmičenja, srpski rukometaši su nastavili sa trenažnim aktivnostima i pripremama za utakmice koje predstoje. Srbija će u okviru grupne faze odmeriti snage sa selekcijama Tunisa, Slovenije, Egipta i Italije.

Prvi rival su Slovenci, u ponedeljak, 27. juna od 11:00. Dan kasnije, u istom terminu, rival je Egipat, potom italija u četvrtak pa Alžir u subotu.

Desno krilo francuskog Ivrija, Vukašin Vorkapić pozitivno je govorio o prvim utiscima iz Orana i istakao da reprezentacija ima dobre preduslove za uspeh:

  • Prvi utisci po dolasku u Alžir su odlični. Sam put se malo odužio jer je poletanje je kasnilo, zatim od aerodroma do hotela nam je bilo potrebno sat i po vremena i bili smo umorni jer nismo spavali gotovo 24 sata. Ali, zaista su nas svi dočekali raširenih ruku, svi su sjajni i veoma ljubazni, smeštaj i uslovi za treniranje su perfektni, tako da imamo sve predispozicije za napredak i uspeh. Sam grad nismo uspeli da obiđemo jer su pravila takva da ne možemo da napuštamo hotel.

Koliko je zadovoljstvo zbog učešća na ovakvom takmičenju za sve mlade igrače koji su u sastavu?

  • Mediteranske igre su kao takmičenje velika stvar za nas kao mlade igrače. Toni Đerona je sastavio spisak na kome su prevashodno mlađi igrači, većina nas je generacija i odlično se slažemo i na terenu i van terena. Jedva čekamo da takmičenje počne da bismo pokazali šta znamo i da stvarno zaslužujemo da budemo na tom spisku. Atmosfera je odlična, svi se znamo iz mlađih kategorija, igrali smo u istoj ligi. Družimo se i na terenu i van terena i to je najbolja stvar kod ove reprezentacije.

Na startu takmičenja Srbiju očekuje susret sa Slovenijom. Kako protiču pripreme za utakmicu?

  • Sutra počinju Mediteranske igre za rukometaše i očekuje nas veoma bitan meč. Utakmica je jutarnjem terminu i moraćemo malo ranije da ustanemo jer je hala udaljena sat vremena od hotela. Željno iščekujemo početak takmičenja da damo sve od sebe i da pobedimo. Selekcija Slovenije je podmlađena kao i naša, ovo je sastav sa kojim nismo imali priliku da igramo, ekipa je sastavljena od igrača iz domaće lige. Ali ono što je sigurno je da idemo na pobedu, rekao Vorkapić i istakao ciljeve na Mediteranskim igrama:

  • Cilj na ovom takmičenju je medalja, ali naravno prvi cilj je da prođemo grupu. Korak po korak, pa ćemo videti – zaključio je Vorkapić.

GRUPA A – TUNIS, SLOVENIJA, EGIPAT, ITALIJA, SRBIJA
GRUPA B – ŠPANIJA, TURSKA, MAKEDONIJA, GRČKA, ALŽIR

PONEDELjAK, 27. JUN       SLOVENIJA – SRBIJA
UTORAK, 28. JUN                SRBIJA – EGIPAT
ČETVRTAK, 30. JUN           ITALIJA – SRBIJA
SUBOTA, 2. JUL                    SRBIJA – TUNIS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *