Žikica Milosavljević: Puno radimo na taktici, mislim da smo kvalitetniji od Slovenaca – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Žikica Milosavljević: Puno radimo na taktici, mislim da smo kvalitetniji od Slovenaca

Rukometaši Srbije se u Oranu pripremaju za prve izazove na XIX Mediteranskim igrama. U iščekivanju početka takmičenja, srpski rukometaši su nastavili sa trenažnim aktivnostima i pripremama za utakmice koje predstoje. Srbija će u okviru grupne faze odmeriti snage sa selekcijama Tunisa, Slovenije, Egipta i Italije.

Prvi rival su Slovenci, u ponedeljak, 27. juna od 11:00. Dan kasnije, u istom terminu, rival je Egipat, potom italija u četvrtak pa Alžir u subotu.

Prve utiske po dolasku u Alžir, i očekivanja pred meč sa Slovenijom, preneo je pomoćni trener Žikica Milosavljević.

  • Prvi utisci o Alžiru su sasvim korektni, možemo biti zadovoljni smeštajem i čitav kompleks je sasvim pristojan. Juče smo imali trening u hali koja je u sklopu hotela, a danas smo već trenirali u dvorani u kojoj ćemo igrati utakmice i koja je udaljena oko sat vremena od smeštaja. Dvorana je još uvek u pripremi, ali lepo izgleda i mislim da će utakmice u našoj grupi biti veoma dobre i kvalitetne. Uspeli smo da se organizujemo oko većine stvari – prevoza, obezbeđenja i u stalnoj smo komunikaciji sa šefom naše delegacije, Željkom Radojevićem, ljudima iz Olimpijskog komiteta Srbije i ljudima iz organizacije Mediteranskih igara koji su zaduženi za našu grupu, započeo je Milosavljević.

Na startu takmičenja Srbiju očekuje susret sa Slovenijom. Kako protiču pripreme za utakmicu?

  • Za reprezentaciju Slovenije i za sutrašnju utakmicu smo se sasvim dobro pripremili. U toku dana nas još očekuje sastanak i video analiza na kojoj ćemo se baviti konkretnim taktičkim zadacima. Do sada smo se bazirali na razvijanje sopstvene taktike i igre, jer imamo veliki broj novih igrača u sastavu i morali smo dosta da radimo na pripremi naše taktike. Danas ćemo se dodatno putem videa pripremati za utakmicu sa Slovenijom prema saznanjima koje imamo iz utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa njima. Selektor i stručni štab Slovenije je isti i pretpostavljamo da će sistem igre biti isti. Međutim, selekcija Slovenije koja je doputovala na Mediteranske igre je sastavljena od igrača iz slovenačke lige, tako da očekujemo da imamo bolji kvalitet i da ćemo sutra pobediti.

Dobra vest je da će se selekciji pridružiti i Miloš Grozdanić.

  • Grozdanić danas putuje preko Ljubljane za Oran i očekujemo da će se tokom noći pridružiti reprezentaciji. Ako sve bude kako treba i ako se bude dobro osećao, biće u sastavu za utakmicu. Što se ostalih igrača tiče, Milan Golubović ima mali otok na kolenu, ali danas je već trenirao, pa ćemo ispratiti kakva je situacija za sutra, zaključio je Žikica Milosavljević.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *