Balkan-Handball.com

Zabrinuti igrači pisali Mustafi: Zašto mora pred publikom?

Odluka organizatora da se Svetsko prvenstvo u Egiptu ipak igra pred navijačima, najblaže rečeno nije naišla na oduševljenje mnogih igrača koji bi trebalo da nastupe na 27. Mondijalu.

Prvi je javno nezadovoljstvo iskazao Mikel Hansen, nakon njega i Sander Sagosen. Kako navodi norveška TV 2, stvari se otišli i korak dalje. Naime, Unija Evropskih Rukometaša (The European Handball Players Union (EHPU)), poslala je „protestno pismo“ predsedniku IHF-a Hasanu Mustafi ovim povodom. Pismo su potpisali kapiteni 14 reprezentacija koje će učestvovati na prvenstvu u Egiptu.

Unija igrača je zatražila od njega da se odustane od plana igranja pred navijačima, zbog zabrinutosti od izlaganja velikom riziku širenja koronavirusa među igračima, stručnim štabovima pa i samim gledaocima. U pismu stoji i da, ukoliko IHF ne želi da promeni odluku, reprezentacije moraju unapred biti upoznate sa protokolom koji garantuje bezbednost.

Podsetimo, organizatori su odlučuli da će makimalno 20% kapaciteta svih dvorana u kojima će se igrati mečevi moći biti popunjeni gledaocima. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *