Balkan-Handball.com

Zarabec pred Zagreb: Bolji su sa Vorijem, moramo dati maksimum!

Tim koji je možda i najviše profitirao prekidom prethodne sezone postavši šampion Nemačke i učesnik fajnal-fora Lige šampiona, THW Kil, novu kampanju u elitnom klupskom takmičenju započinje gostovanjem PPD-u u Zagrebu (18.45).

Sudeći po rečima Mihe Zarabeca, goste ne zavarava uloga velikog favorita. Prateći novi tim Zagreba na početku sezone, slovenački reprezentativac je u razgovoru za Balkan-Handball.com zaključio da je on bolji nego lani, sa tendencijom napretka kroz sezonu.

-Biće to jako teška utakmica za nas, Zagreb u odbrani igra jako agresivno i čvrsto. Imaju novog trenera koji je promenio par stvari, i mislim da ekipa sada izgleda bolje nego prethodnih sezona, a evidentno je da će nastaviti da napreduju-rekao je Zarabec.

-Međutim, mi gledamo samo sebe i svoju igru. Trenutno smo u dobroj formi, željni takmičenja i jedva čekamo da utakmica počne. Biće čudno bez publike, našem timu je takva atmosfera nepoznata, tako da nisam siguran kakav će osećaj biti. Sve u svemu, sigurno ćemo dati sve od sebe, a nadam se da će to biti dovoljno za osvajanje dva boda.

Kil krajem decembra očekuje i F4 Lige šampiona za prethodnu sezonu, da li će možda Filip Jiha sakriti neke karte tokom mečeva grupne faze?

-Iskreno, mislim da neće, Filip Jiha ima potpuno drugačiju trenersku filozofiju. Uvek ide na 100%, ne kalkuliše, učiniće apsolutno sve što je u njegovoj moći da dobijemo svaku utakmicu.

Kako vidiš svoj status u timu ove sezone, konkurencija na mestu srednjeg beka je strašna…

-Nakon povrede Bilika ostali smo Duvnjak, Sagosen i ja, tako da ću dobiti priliku da se dokažem, imaću solidnu minutažu. Imamo težak raspored, puno utakmica, tako da ne brinem oko toga. Važno je samo da izdržimo do kraja i da se niko više ne povredi – zaključio je Slovenac razgovor za naš portal.

EHF LŠ SATNICA: Vardar i Celje otvaraju sezonu

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *