Raul Alonso: Pohod na Mont Everest – Skube: Moramo biti ponosni! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Raul Alonso: Pohod na Mont Everest – Skube: Moramo biti ponosni!

Odlazeći trener Meškov Bresta, Raul Alonso, govorio je nakon poraza svog tima od Barselone u prvom meču četvrtfinala EHF Lige šampiona. Pred gledalištem punim svojih navijača, beloruski šampion je pružio sjajan otpor favorizovanom rivalu, ali je na kraju izgubio 29:33 (15:16).

Španski strateg ovako je video taj meč:

-Čestitke Barseloni na zasluženoj pobedi. Mi smo bili u teškoj situaciji, odjednom smo ostali bez pet važnih igrača. Ovo je bilo kao da smo pokušali popeti se na Mont Everest sa lepkom na đonovima. Tražili smo način da se suprotstavimo, iako su oni odigrali sjajno u prvih deset minuta, a onda su naši momci ponovo pokazali da su poseban tim. Svaki klub ima kadrovske probleme, naravno, ali suprotstaviti se Barseloni na ovakav način u ovakvoj situaciji je nešto fantastično. Pokušaćemo to da ponovimo naredne nedelje. Moram se zahvaliti navijačima koji su nam bili ogromna podrška – rekao je Raul Alonso nakon utakmice. 

Na njegove reči nadovezao se jedan od najboljih pojedinaca susreta, maestralni Staš Skube:

-Moramo biti ponosni na ono što smo prikazali. U četvrfinalu Lige šampiona igrali smo sa Barselonom, verovatno najjačim timom na svetu, i prikazili smo dobar rukomet. Oni su bili jači, imali su mnogo širu rotaciju, dok smo mi igrali sa sedam, osam, najviše devet igrača svih 60 minuta. Sada možemo otputovati u Barselonu i pokušati da, bez rezultatskog pritiska, još jednom namučimo favorita – izjavio je slovenački srednji bek.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *